vineri, martie 29, 2024

Persecuţiile din Turcia provoacă moartea unui nevinovat de 12 ani. Un caz cutremurător.

Un copil bonav în vârstă de 12 ani a căzut victimă așa-zisei operaţiuni supranumite “vânătoarea de vrăjitoare” intreprinse din ordinul preşedintelui Turciei. Pentru că nu i s-a dat voie să se trateze în afara țării, copilul și-a pierdut viața.

O dată cu seria de persecuţii fără precedent declanşate asupra mișcării Hizmet, oameni fără nici o vină sunt supuşi la persecuții, torturi și ajung în situaţii inimaginabile.

Părinților unui băiat de 12 ani, bolnav de cancer cerebral, li s-au confiscat pașapoartele în aeroport și nu li s-a dat voie să urce în avion.

Pentru că nu a putut să se trateze în altă țară, boala lui Furkan a avansat. Mai întâi i-a paralizat o parte a feței, după care i-a fost afectat un ochi, cu care nu a mai putut să vadă. După un timp, Furkan nu a mai rezistat asediului bolii nemiloase și și-a pierdut viața în chinuri.

În lipsa unei prese libere care să comenteze cazul, ziaristul Sıtkı Özcan împărtășește aceste drame de nedescris prin contul său de Twiter.

2-2-1080x675

Sıtkı Özcan relatează în felul următor tragicul eveniment:

„-Era un copil de 12 ani.Diagnosticat cu cancer cerebral. Doctorul le-a zis :,,mai are de trăit 30 de zile” și i-a trimis acasă. Părinții nu și-au pierdut speranța și au găsit posibilitatea de a-l trata în străinătate.

S-au pregătit și cu o ultimă ultima speranță în suflet,în grabă au ajuns la aeroport.

Dar nu s-a putut. Autoritățile au confiscat pașapoartele părinților, chiar şi pe cel al copilului bolnav de cancer. Nu le-au dat voie să plece pentru tratamentul copilului.

Părinții au implorat autoritățile: ,,Vă rugăm lăsați măcar băiatul să plece să se trateze”. Nu s-a putut, nu i-au dat voie nici copilului care suferea de cancer.

L-au întors din drum și i-au anulat pașaportul unui copil de 12 ani, căruia îi mai rămăseseră câteva săptămăni de trăit și carepoate, ar fi avut o şansă la viaţă urmând un tratament în afara ţării. Părinții s-au zbătut apelând peste tot. Din cauza Situației de Urgență (OHAL) nimeni nu a răspuns la strigătul disperat de ajutor. Nimeni nu s-a întors să vadă ce se petrece, toată lumea era interesată de referendum.De teama ca băiatul lor să nu pățească ceva mai grav nu au făcut public cele întâmplat.După spusele părinților, Furkan nu s-a plâns deloc . Ca mama și tatăl lui să nu se întristeze copilul muribund îi consola…..

Sfîşietor. Acel biet copil pe care l-ați întors din drum când mergea să se trateze a închis ochii pentru ultima dată pe lumea asta. Furkan numai este…”

Sursa: https://www.turkishminute.com/2017/02/08/12-year-old-dies-cancer-denied-departure-turkey-treatment/

 

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.