duminică, aprilie 21, 2024

Penalităţi de 75 milioane lei aplicate firmei care construieşte autostrada Suplacu de Barcău-Borș

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis penalități de 75 milioane lei firmei care se ocupa de construcția autostrăzii Barcău-Borș și a trimis notificare prin care solicită rezilierea contractului.

‘De la emiterea Ordinului de Începere (luna iunie 2015) pentru execuția lucrărilor aferente autostrăzii Suplacu de Barcău — Borș, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a solicitat Antreprenorului să-și îndeplinească obligațiile contractuale, urmărind în paralel activitatea desfășurată pe șantier. În toată această perioadă, Antreprenorul și-a demonstrat incapacitatea îndeplinirii obligațiilor contractuale prin lipsa de mobilizare în vederea finalizării lucrărilor la acest obiectiv’.

Potrivit CNAIR, având în vedere întârzierile înregistrate la lucrările de execuție pentru autostrada Suplacu de Barcău — Borș, CNAIR SA a emis penalități în valoare de 75 milioane lei.

De asemenea, în același context, compania și-a arătat intenția de a rezilia contractul, luând în calcul și relicitarea proiectului, astfel încât acest obiectiv să poată fi finalizat.

În consecință, firma constructoare, demonstrând ca este în incapacitate financiară și organizatorică, a transmis o Notificare prin care solicita rezilierea contractului. Având în vedere situația existentă, pentru ca acest proiect să poată fi finalizat, singura opțiune pe care o poate lua compania este aceea de a rezilia actualul contract și de a relicita proiectul’, informează CNAIR.

sursă:Agerpres si cnadnr.ro

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.