sâmbătă, aprilie 20, 2024

Parteneriat inițiat de Universitatea Politehnica din București

Parteneriatul dintre Universitățile Tehnice din România și Grupul Institutelor Naționale de Științe Aplicate din Franța (INSA) a primit Premierul Juriului pentru „impactul pozitiv asupra relației dintre companiile franceze și române și mediul universitar”. Parteneriatul a fost inițiat de Universitatea Politehnica din București, iar premierea a avut loc în cadrul Galei organizate de Camera de Comerț și Industrie Franceză din România la care au participat peste 400 de reprezentanții ai instituțiilor publice, parteneri și companii membre CCIFER.

Premiul a fost acordat reprezentantului Alianței Universităților Tehnice din România, Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București.

„Acest premiu reprezintă recunoașterea de către comunitatea de afaceri a valorii școlii românești și a parteneriatelor internaționale ale ARUT”, a afirmat rectorul UPB.

În cadrul galei, CCIFER a acordat premii la categoriile Inovație, Responsabilitate Socială și Antreprenoriat.

Premiul Juriului este acordat în fiecare an unui proiect care a avut un impact deosebit în relația franco-română. El a mai fost oferit proiectului ”Marele laser de la Măgurele” ELI-NP.

„Parteneriatul dintre ARUT (Alianța Universităților Tehnice din România) și INSA (Grupul Institutelor Naționale de Științe Aplicate din Franța) a ajutat inginerii din universitățile respective să facă stagii de lungă durată în întreprinderi iar la finalul programului de master să obțină diplome atât din partea universităților românești cât și a celor franceze. Acordul, care a fost semnat în luna mai de către reprezentanții celor două alianțe universitare, prevede că studenții români de la facultățile din ARUT pot beneficia la finalul programului de master de două diplome care vor fi recunoscute nu numai în Franța, dar și în toate țările care au acorduri de recunoaștere a diplomelor cu această țară. Totodată, acordul prevede că studenții francezi de la universitățile care fac parte din INSA pot obține și o diplomă de studii românească, care va fi recunoscută de țările cu care România are acorduri de recunoaștere”, se arată în comunicatul de presă.

 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.