duminică, octombrie 13, 2024

Parteneriat inițiat de Universitatea Politehnica din București

Parteneriatul dintre Universitățile Tehnice din România și Grupul Institutelor Naționale de Științe Aplicate din Franța (INSA) a primit Premierul Juriului pentru „impactul pozitiv asupra relației dintre companiile franceze și române și mediul universitar”. Parteneriatul a fost inițiat de Universitatea Politehnica din București, iar premierea a avut loc în cadrul Galei organizate de Camera de Comerț și Industrie Franceză din România la care au participat peste 400 de reprezentanții ai instituțiilor publice, parteneri și companii membre CCIFER.

Premiul a fost acordat reprezentantului Alianței Universităților Tehnice din România, Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București.

„Acest premiu reprezintă recunoașterea de către comunitatea de afaceri a valorii școlii românești și a parteneriatelor internaționale ale ARUT”, a afirmat rectorul UPB.

În cadrul galei, CCIFER a acordat premii la categoriile Inovație, Responsabilitate Socială și Antreprenoriat.

Premiul Juriului este acordat în fiecare an unui proiect care a avut un impact deosebit în relația franco-română. El a mai fost oferit proiectului ”Marele laser de la Măgurele” ELI-NP.

„Parteneriatul dintre ARUT (Alianța Universităților Tehnice din România) și INSA (Grupul Institutelor Naționale de Științe Aplicate din Franța) a ajutat inginerii din universitățile respective să facă stagii de lungă durată în întreprinderi iar la finalul programului de master să obțină diplome atât din partea universităților românești cât și a celor franceze. Acordul, care a fost semnat în luna mai de către reprezentanții celor două alianțe universitare, prevede că studenții români de la facultățile din ARUT pot beneficia la finalul programului de master de două diplome care vor fi recunoscute nu numai în Franța, dar și în toate țările care au acorduri de recunoaștere a diplomelor cu această țară. Totodată, acordul prevede că studenții francezi de la universitățile care fac parte din INSA pot obține și o diplomă de studii românească, care va fi recunoscută de țările cu care România are acorduri de recunoaștere”, se arată în comunicatul de presă.

 

Violența împotriva femeilor. Vânzările de spray cu piper în Turcia au crescut

Vânzările de spray cu piper au crescut în Turcia în special după uciderea brutală a două tinere de 19 ani în Istanbul, conform presei turcești.

Erdogan vizită în Albania și Serbia. Inaugurarea a Marii Moschei din Tirana, cea mai mare din Balcani

Erdogan urmează să inaugureze, joi, în Albania, Marea Moschee din Tirana. Cea mai mare moschee din Balcani, construcția finanțată de Turcia.

Cazul care a cutremurat Turcia. Proteste după ce un bărbat a omorât două tinere în Istanbul

Sute de femei s-au adunat în jurul Porții Adrianopol, din districtul Fatih, unde ucigașul în vârstă de 19 ani l-a ucis și decapitat pe İkbal Uzuner înainte de a se sinucide. 

China: Plângere împotriva Turcia din cauza prețurilor vehiculelor electrice

China se confruntă cu presiuni comerciale tot mai mari la nivel mondial din cauza exporturilor sale în creștere de vehicule electrice, despre care multe țări susțin că sunt subvenționate puternic de Beijing pentru a-și susține economia în plină desfășurare.

Cazurile îngrozitoare de femicid din Turcia. Erdogan promite înăsprirea legii

Violența împotriva femeilor este o crimă larg răspândită în Turcia - cu aproape 300 de femei ucise în acest an, însă partidul AKP, aflat la guvernare, nu vede siguranța femeilor ca o prioritate politică.