Zaman Romania

Părinții băiatului ucis în protestele Gezi acuzați de insultarea președintelui Erdoğan

Părinții băiatul kurd care a fost ucis de o grenadă timpul  protestelor Gezi din 2013, se confruntă cu acuzații de insultarea președintelui pentru declarațiile pe care le-au făcut în urma unei audieri despre moartea fiului lor, conform Duvar English.

Gülsüm Elvan și Sami Elvan l-au acuzat pe președintelui Recep Tayyip Erdoğan că a dat ordinul, care a dus la moarte fiului lor.

„Adevăratul ucigaș în cazul nostru este președintele. Ucigașul copilului meu este persoana care era prim-ministru la acea vreme și este președintele în acest moment”, au mărturisit părinții lui Berkin Elvan.

Mama remarcase, de asemenea, că președintele a făcut mulțimea să o huiduie într-un miting din 2014 și l-a numit pe Berkin Elvan drept „terorist”.

„Copilul meu avea 14 ani când l-au împușcat. Nici măcar nu putea să se spele singur. Apoi a devenit terorist. Există un terorist mai mare decât tine?”, a subliniat mama înduretată.

Sami Elvan a mai spus că președintele a fost ucigașul fiului său, iar ofițerul de poliție care a tras grenada un „asasin”.

Procurorul i-a acuzat pe părinți că l-au insultat pe Erdoğan spunând că este un terorist și un criminal, iar părinții au susținut că au declarat doar adevărul.

Ofițerul care a tras grenada care l-a ucis pe Berkin Elvan a fost condamnat la 16 ani și opt luni de închisoare.