duminică, septembrie 4, 2022

Pământul văzut din cer

Este supranumit marele maestru al fotografiei aeriene.

Când vedem Pământul de sus, parcă mintea şi sufletul pământenilor se sensibilizează.
Yann Arthus-Bertrand (n. 13 martie 1946) este poate cel mai internaţional fotograf francez. A pornit fotografiind animale şi apoi a ales să fotografieze lumea, de sus. A fost pe rând actor şi realizator de televiziune, jurnalist şi fotoreporter, ecologist şi este autorul a peste 60 de cărți și albume cu fotografii ale peisajelor luate din elicoptere și baloane. Lucrările lui Yann Arthus-Bertrand au fost deseori publicate în revista National Geographic.

p3-300x187

S-a spus că ceea ce fotografiază are conotaţie socială, politică, cetăţenească şi artistică, în acelaşi timp. Este membru al „Academiei de Arte Frumoase”.
Yann Arthus-Bertrand s-a apucat să facă inventarul celor mai frumoase peisaje din lume, văzute de sus. Acest proiect (La Terre vue du ciel), are drept credo, următoarea spunere: „Să depui mărturie despre frumuseţea lumii înseamnă să încerci să protejezi Pământul”. Cartea sa, publicată în 27 de limbi, s-a difuzat în 4,2 milioane de exemplare.
În perioada 2006 -2011 Yann Arthus-Bertrand a realizat emisiunea „Vu du ciel” pentru Televiziunea publică franceză France 2 consacrată mediului înconjurător, difuzată în 49 de ţări ale lumii…

p2-300x187

În 2005 a creat fundaţia de utilitate publică GoodPlanet cu care a demarat iniţiativa Action carbone, în proiectele sale fiind vorba despre noile energii, eficacitate energetică şi lupta împotriva despăduririlor.
În anul 1991 a înființat Agenția Altitude la Paris, prima agenție de presă și bancă de fotografii aeriene din lume (în 2008 avea 500.000 fotografii din peste 100 țări luate în cursul a mai bine de 3.000 ore de zbor). Aceasta este singura de acest gen din lume. În anul 2000, Arthus-Bertrand a organizat o expoziție cu tema Pământul văzut din cer în care a prezentat o colecție de 100.000 de fotografii luate din 76 țări. Pământul văzut de sus ar trebui să fie o campanie de sensibilizare, o pledoarie pentru umanitate, pentru îngrijirea planetei mamă, singura noastră casă. (C.L)

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon a atins un nivel record în vara aceasta, ajungând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf,

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.