duminică, mai 26, 2024

Ozil și Gundogan, implicați într-un scandal chiar înaintea Mondialului: „S-au lăsat manipulați. Au greșit și vom discuta cu ei”

Și președintele, și managerul federației germane i-au criticat pe internaționalii cu origine turce, Mesut Ozil (29 de ani) și Ilkay Gundogan (27 de ani), care i-au făcut cadou lui Erdoğan tricourile echipelor de club: „Noi apărăm niște valori pe care Erdoğan nu le respectă”.

Mesut Özil și Ilkay Gündoğan au rădăcini turce, dar ambii s-au născut la Gelsenkirchen și joacă pentru naționala Germaniei. Duminică, știind că Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei, se află la Londra, cei doi s-au grăbit să-l întâlnească.

I-au făcut cadou tricourile cu dedicație ale echipelor de club, Arsenal și Man. City, fotografiindu-se cu cel considerat un dictator de presa mondială. Poze postate imediat pe rețelele de socializare de AKP, partidul aflat la putere în țara Semilunii. Le-a fost alături Cenk Tosun, atacantul turc de la Everton.

„NU-ȘI DAU SEAMA CE SIMBOLIZEAZĂ ACESTE IMAGINI”

Gestul lui Özil și Gündoğan au provocat iritare la federația germană. „Noi respectăm situația specială a jucătorilor noștri cu alte origini, dar apărăm niște valori pe care Erdoğan nu le respectă„, a declarat Reinhard Grindel, președintele DFB. „Nu e bine că internaționalii s-au lăsat manipulați pentru a-i face campanie electorală. Și nu ajută eforturile de integrare ale federației”.

Managerul DFB, Oliver Bierhoff, campion european cu Mannschaftul în 1996, le-a spus jurnaliștilor: „Nu am nicio îndoială asupra implicării lui Mesut și Ilkay la națională și de cât de mult se identifică ei cu valorile noastre. Nu-și dau seama însă ce simbolizează aceste imagini. Au greșit și vom discuta cu ei„.

32486465 10211242875452468 3666945182135222272 n

PROTEST LA LONDRA: „TERORIST”

Dacă în Turcia, protestatarii sunt rapid reduși la tăcere cu bastoanele și tunurile de apă ale poliției, Recep Tayyip Erdoğan nu a putut face nimic la Londra. În timpul discursului pe care l-a ținut la Chatham House în fața studenților turci din capitala Angliei, sute de oameni s-au adunat afară pentru a scanda împotriva lui și a arăta pancarte pe care scria ”Terorist”. Erdoğan conduce Turcia cu mână de fier din 2003, ca premier și președinte.

http://www.gsp.ro/international/cm-2018/foto-ozil-si-gundogan-implicati-intr-un-scandal-chiar-inaintea-mondialului-s-au-lasat-manipulati-au-gresit-si-vom-discuta-cu-ei-539552.html

 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.