25.1 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Ozil și Gundogan, implicați într-un scandal chiar înaintea Mondialului: „S-au lăsat manipulați. Au greșit și vom discuta cu ei”

Și președintele, și managerul federației germane i-au criticat pe internaționalii cu origine turce, Mesut Ozil (29 de ani) și Ilkay Gundogan (27 de ani), care i-au făcut cadou lui Erdoğan tricourile echipelor de club: „Noi apărăm niște valori pe care Erdoğan nu le respectă”.

Mesut Özil și Ilkay Gündoğan au rădăcini turce, dar ambii s-au născut la Gelsenkirchen și joacă pentru naționala Germaniei. Duminică, știind că Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei, se află la Londra, cei doi s-au grăbit să-l întâlnească.

I-au făcut cadou tricourile cu dedicație ale echipelor de club, Arsenal și Man. City, fotografiindu-se cu cel considerat un dictator de presa mondială. Poze postate imediat pe rețelele de socializare de AKP, partidul aflat la putere în țara Semilunii. Le-a fost alături Cenk Tosun, atacantul turc de la Everton.

„NU-ȘI DAU SEAMA CE SIMBOLIZEAZĂ ACESTE IMAGINI”

Gestul lui Özil și Gündoğan au provocat iritare la federația germană. „Noi respectăm situația specială a jucătorilor noștri cu alte origini, dar apărăm niște valori pe care Erdoğan nu le respectă„, a declarat Reinhard Grindel, președintele DFB. „Nu e bine că internaționalii s-au lăsat manipulați pentru a-i face campanie electorală. Și nu ajută eforturile de integrare ale federației”.

Managerul DFB, Oliver Bierhoff, campion european cu Mannschaftul în 1996, le-a spus jurnaliștilor: „Nu am nicio îndoială asupra implicării lui Mesut și Ilkay la națională și de cât de mult se identifică ei cu valorile noastre. Nu-și dau seama însă ce simbolizează aceste imagini. Au greșit și vom discuta cu ei„.

32486465 10211242875452468 3666945182135222272 n

PROTEST LA LONDRA: „TERORIST”

Dacă în Turcia, protestatarii sunt rapid reduși la tăcere cu bastoanele și tunurile de apă ale poliției, Recep Tayyip Erdoğan nu a putut face nimic la Londra. În timpul discursului pe care l-a ținut la Chatham House în fața studenților turci din capitala Angliei, sute de oameni s-au adunat afară pentru a scanda împotriva lui și a arăta pancarte pe care scria ”Terorist”. Erdoğan conduce Turcia cu mână de fier din 2003, ca premier și președinte.

http://www.gsp.ro/international/cm-2018/foto-ozil-si-gundogan-implicati-intr-un-scandal-chiar-inaintea-mondialului-s-au-lasat-manipulati-au-gresit-si-vom-discuta-cu-ei-539552.html

 

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.