joi, aprilie 18, 2024

‘Observatorul Român de Sănătate’evaluează pozitiv spitalele din administrarea municipalităţii Bucureşti

Spitalele din administrarea Municipalităţii se află în topul celor mai apreciate unităţi medicale din România din punctul de vedere al transparenţei, serviciilor medicale sau curăţeniei, informează un comunicat al Primăriei Generale a Capitalei.
„Potrivit organizaţiei non-guvernamentale ‘Observatorul Român de Sănătate’, care a analizat nu mai puţin de 122.426 chestionare de satisfacţie completate de pacienţii români la externare (în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2018), spitalele aflate în administrarea Municipalităţii, prin ASSMB, sunt prezente în Top 10 cele mai bune spitale din punctul de vedere al transparenţei, serviciilor medicale sau curăţeniei din România”..

foto 2 ion stoiaConcret, în ceea ce priveşte transparenţa, în top sunt prezente Spitalul Clinic Colţea şi Spitalul Clinic Victor Babeş, iar în topul serviciilor medicale oferite în spitalele din România se află Centrul Clinic de Boli Reumatismale ”Dr. Ion Stoia” (menţionat şi în topul unităţilor sanitare în funcţie de procentul de pacienţi mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de curăţenia din spitale, alături de Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”, care ocupă un onorant loc II), Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Panait Sârbu” Bucureşti şi Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”.

„Am aflat cu satisfacţie că în topul celor mai apreciate spitale din România sunt prezente şi unităţi sanitare aflate în administrarea Municipalităţii, ceea ce înseamnă că eforturile noastre dau roade. Încă de la preluarea mandatului meu am acordat o atenţie deosebită acestui domeniu, iar anul acesta ne propunem chiar mai mult: acordarea unui buget record spitalelor, de 111 milioane de euro, aproape dublu faţă de anii anteriori, suma destinată modernizării, extinderii, dotării sau reabilitării tuturor spitalelor aflate în administrare, precum şi campaniilor de informare şi educare pentru sănătate a populaţiei. Este important de menţionat că am abordat acest domeniu pe mai multe paliere: investiţii în unităţile medicale actuale, construirea de spitale noi, la standarde europene, precum şi crearea unor condiţii moderne pentru medicii tineri, astfel încât să se poată specializa şi să poată profesa în Bucureşti, în condiţii similare cu cele din Uniunea Europeană. Astfel, anul acesta vom achiziţiona şi aproximativ 300 de locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale”, a subliniat, în context, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

În bugetul de anul acesta s-au alocat sume importante modernizării unităţilor sanitare: finalizarea spitalelor Foişor şi Spitalul Clinic de copii Victor Gomoiu, modernizarea corpului principal al Spitalului Clinic Victor Babeş, construcţia unei clădiri noi pentru chirurgie şi neonatologie la Spitalul Clinic Cantacuzino, extinderea Spitalului Clinic Malaxa, modernizarea a trei pavilioane la Spitalul Clinic Obregia, precum şi construirea unui bazin pentru recuperare neuromotorie la Spitalul Sf. Luca.

Mai mult decât atât, în prezent, o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Primăriei Capitalei, ASSMB şi UMF desfăşoară acţiuni de identificare a unor imobile, care vor fi echipate şi dotate la standarde europene, unde să fie relocat Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, sediul din Calea Plevnei urmând să fie consolidat, arată PMB.

Potrivit sursei citate, nu mai puţin de 42 de milioane de euro sunt destinaţi pentru dotarea spitalelor cu echipamente şi aparatură medicală, la care se adaugă sumele necesare întocmirii unor studii de fezabilitate în vederea construirii a trei noi spitale, cu un total de peste 2.000 de paturi – Spitalul Metropolitan şi încă două unităţi sanitare în sectoarele 3 şi 6.

Observatorul Român de Sănătate este o organizaţie non-guvernamentală a cărei misiune este aceea de a contribui la îmbunătăţirea serviciilor de sănătate din România.


 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme.