vineri, aprilie 19, 2024

O dietă fără fructoza din sucurile consumate, scade grăsimea ficatului

Susan Noworolski, profesor asociat de radiologie și imagistică medicală la Universitatea San Francisco din California (UCSF), a declarat că rezultatele cercetării s-au dovedit pozitive în cazul copiilor și adolescenților și speră că acestea se pot aplica unei populații mai numeroase.

Realizată de o echipă de oameni de știință din cadrul Universității Touro din Vallejo, California, și de la UCSF, cercetarea a analizat efectele unei diete cu un conținut redus de fructoză, un tip de zahăr adăugat în mod obișnuit în băuturi răcoritoare și în numeroase gustări din comerț și au descoperit că grăsimea din ficat a scăzut, în medie, cu peste 20% în această scurtă perioadă de timp. Acest lucru demonstrează eficacitatea unei strategii de încetinire a creșterii în spirală a bolilor metabolice cronice.obezitatea-si-ficatul ”Această reducere semnificativă a grăsimii din ficat în doar nouă zile în care a fost scăzut aportul de fructoză este fără precedent”, a subliniat Noworolski, coautoarea studiului publicat luni în jurnalul ”Gastroenterology”.

Prevalența bolii ficatului gras în rândul adolescenților din Statele Unite a crescut mai mult decât dublu în ultimii 20 de ani și este considerată ca fiind cauza unei game largi de tulburări din cauza creșterii rezistenței la insulină, care atenuează capacitatea corpului de a controla nivelul glicemiei, ceea ce duce la apariția diabetului de tip 2 și a altor afecțiuni metabolice.

De asemenea, oamenii de știință au descoperit că participanții la studiu au pierdut foarte puțin din greutate urmând această dietă — mai puțin de 1% — diferență atribuită în special eliminării apei din organism.

remedii-boli-ficat

Potrivit cercetătorilor, beneficiile în ceea ce privește reducerii procentului de grăsime din ficat nu sunt o urmare a scăderii din greutate, așa cum au bănuit unii oameni de știință, ci sunt specifice reducerii cantității de fructoză din alimentație.

Fructoza este în mod normal metabolizată în ficat, unde mare parte din aceasta este transformată în grăsime.

În cadrul dietei experimentale, caloriile din fructoză au fost înlocuite cu cele din alimente bogate în glucoză.

Spre deosebire de fructoză, glucoza, care se regăsește în cereale și unele legume, este principala sursă de energie a organismului.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.