Zaman Romania

Nouă delicatesă din Turcia: “Toți care gustă, mai vor o porție”

Un restaurant din provincia Tokat, de la malul Mării Negre, servește un tip neobișnuit și nou de döner kebab, făcut cu somon, relatează Hurriyet Daily News.

Kebaburile sunt de obicei făcute din carne sau pui și gătite pe un rotisor vertical, dar proprietarul unui restaurant a introdus doner din somon.

„Am vrut să încercăm ceva diferit. Deci, am făcut doner cu somon. Toți care îl gustă, mai vor o porție. Avem somon, așa că le-am spus oamenilor noștri. De ce să nu gustăm asta? Și am decis să facem döner kebab din el.”, a declarat proprietarul restaurantului, Ahmet Turgut.

Tuğrul, care conduce restaurantul de 15 ani, este încrezător în nouă rețetă. Districtul Almus, unul dintre cei mai mari exportatori de pește și somon de pe glob. Districtul exportă anual aproximativ 700 de tone de pește de somon în Germania, Olanda, China și Japonia