vineri, martie 29, 2024

Noaptea Muzeelor În Bucureşti 54 de muzee şi prieteni ai muzeelor sunt de găsit pe harta evenimentului

Ediția din acest an a evenimentului „Noaptea Muzeelor” înregistrează un nou record, 212 participanți din întreaga țară urmând să ofere vizitatorilor, pe 20 mai, evenimente și programe extinse.

„Sâmbătă, 20 mai, ne vedem pe străzile Capitalei și în țară pentru a savura toate evenimentele și programele extinse pe care muzeele și prietenii Nopții Muzeelor le-au pus la cale. Ediția de anul acesta înregistrează un nou record: 212 participanți își deschid porțile în toată țara de Noaptea Muzeelor, dintre care 170 sunt muzee. Evenimentele încep în unele puncte muzeale chiar din cursul dimineții și se încheie la 4,00 dimineața”, a informat echipa Nopții Muzeelor , prin intermediul unui comunicat de presă.

În București, 54 de muzee și prieteni ai muzeelor sunt de găsit pe harta evenimentului care poate fi descărcată digital de pe site-ul: http://noapteamuzeelor.ro/wp-content/uploads/2017/05/Harta_bucuresti-web.jpg.

O versiune tipărită a hărții va putea fi găsită, sâmbătă, la sediilor tuturor participanților. Cei care doresc să intre în posesia ei mai devreme, o pot găsi la cafeneaua din incinta Muzeului Hărților și al Cărții Vechi (str. Londra nr. 39), vineri între orele 10,00 — 20,00.

Cei care vor să pedaleze de Noaptea Muzeelor dar nu au bicicletă, pot să își facă un card I’Velo și să folosească una dintre cele 180 de bicicletele disponibile în stațiile automatizate.

„Pentru posesorii de smartphone, Noaptea Muzeelor va fi mai interesantă prin intermediul aplicației Questo care lansează trei trasee deosebite pentru acest eveniment. Veți descoperi trei obiective interesante prin intermediul indiciilor și a unei povești virtuale incitante: Cimitirul Bellu, Muzeul Aviației și Casa memorială Tudor Arghezi. Questo e disponibil gratuit pe link-ul questoapp.com/download-app/”, se menționează în comunicat.

Vizitatorii sunt sfătuiți să respecte întocmai circuitele stabilite de muzee pentru eveniment și îndrumările personalului care asigură ghidajul. Programele se găsesc pe siteul: www.noapteamuzeelor.ro sau pe harta Nopții Muzeelor.

Casa “Filipescu – Cesianu” Casă Memorială “George și Agatha Bacovia” Casă Memorială “Ion Minulescu și Claudia Millian” Casă Memorială “Liviu și Fanny Rebreanu” Casă Memorială “Tudor Arghezi – Mărțișor” Muzeul “Ligia și Pompiliu Macovei” Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cutescu – Storck Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC

Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național Al Literaturii Române Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” Muzeul Cailor Ferate – CENAFER Muzeul de Artă “Vasile Grigore – pictor și colecționar” Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică-Minovici” Muzeul de Istorie și Cultură a Evreilor din România Muzeul George Severeanu Muzeul Militar Muzeul Național al Aviației Române Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi Muzeul Național al Pompierilor Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național Cotroceni Muzeul Național de Geologie Muzeul Național “George Enescu” Muzeul Național Tehnic prof. ing. Dimitrie Leonida Muzeul de Artă Populară “Doctor Nicolae Minovici” Muzeul Theodor Aman Muzeul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” Muzeul Victor Babeș Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu

Noaptea Muzeelor 2017: Organizații, Locuri și evenimente partenere la Noaptea Muzeelor

A.R.C.E.N. ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București Arhivele Naționale ale României EFdeN 4C Galeria Galateca Casa Experimentelor Ferma Animalelor Fundația Calea Victoriei Galeria Calea Victoriei 33 Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” Metropolitan Art Galery Moara de Hârtie Oficiul Național pentru Cultul Eroilor Opera Comică pentru copii Orășelul Cunoașterii Romanian Design Week Unfinished Festival – See more at: https://www.realitatea.net/noaptea-muzeelor-2017-lista-completa-si-programul-muzeelor-participante_2063922.html#sthash.jXveaQhV.dpuf

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.