vineri, iulie 26, 2024

Noaptea Muzeelor În Bucureşti 54 de muzee şi prieteni ai muzeelor sunt de găsit pe harta evenimentului

Ediția din acest an a evenimentului „Noaptea Muzeelor” înregistrează un nou record, 212 participanți din întreaga țară urmând să ofere vizitatorilor, pe 20 mai, evenimente și programe extinse.

„Sâmbătă, 20 mai, ne vedem pe străzile Capitalei și în țară pentru a savura toate evenimentele și programele extinse pe care muzeele și prietenii Nopții Muzeelor le-au pus la cale. Ediția de anul acesta înregistrează un nou record: 212 participanți își deschid porțile în toată țara de Noaptea Muzeelor, dintre care 170 sunt muzee. Evenimentele încep în unele puncte muzeale chiar din cursul dimineții și se încheie la 4,00 dimineața”, a informat echipa Nopții Muzeelor , prin intermediul unui comunicat de presă.

În București, 54 de muzee și prieteni ai muzeelor sunt de găsit pe harta evenimentului care poate fi descărcată digital de pe site-ul: http://noapteamuzeelor.ro/wp-content/uploads/2017/05/Harta_bucuresti-web.jpg.

O versiune tipărită a hărții va putea fi găsită, sâmbătă, la sediilor tuturor participanților. Cei care doresc să intre în posesia ei mai devreme, o pot găsi la cafeneaua din incinta Muzeului Hărților și al Cărții Vechi (str. Londra nr. 39), vineri între orele 10,00 — 20,00.

Cei care vor să pedaleze de Noaptea Muzeelor dar nu au bicicletă, pot să își facă un card I’Velo și să folosească una dintre cele 180 de bicicletele disponibile în stațiile automatizate.

„Pentru posesorii de smartphone, Noaptea Muzeelor va fi mai interesantă prin intermediul aplicației Questo care lansează trei trasee deosebite pentru acest eveniment. Veți descoperi trei obiective interesante prin intermediul indiciilor și a unei povești virtuale incitante: Cimitirul Bellu, Muzeul Aviației și Casa memorială Tudor Arghezi. Questo e disponibil gratuit pe link-ul questoapp.com/download-app/”, se menționează în comunicat.

Vizitatorii sunt sfătuiți să respecte întocmai circuitele stabilite de muzee pentru eveniment și îndrumările personalului care asigură ghidajul. Programele se găsesc pe siteul: www.noapteamuzeelor.ro sau pe harta Nopții Muzeelor.

Casa “Filipescu – Cesianu” Casă Memorială “George și Agatha Bacovia” Casă Memorială “Ion Minulescu și Claudia Millian” Casă Memorială “Liviu și Fanny Rebreanu” Casă Memorială “Tudor Arghezi – Mărțișor” Muzeul “Ligia și Pompiliu Macovei” Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cutescu – Storck Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC

Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național Al Literaturii Române Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” Muzeul Cailor Ferate – CENAFER Muzeul de Artă “Vasile Grigore – pictor și colecționar” Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică-Minovici” Muzeul de Istorie și Cultură a Evreilor din România Muzeul George Severeanu Muzeul Militar Muzeul Național al Aviației Române Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi Muzeul Național al Pompierilor Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național Cotroceni Muzeul Național de Geologie Muzeul Național “George Enescu” Muzeul Național Tehnic prof. ing. Dimitrie Leonida Muzeul de Artă Populară “Doctor Nicolae Minovici” Muzeul Theodor Aman Muzeul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” Muzeul Victor Babeș Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu

Noaptea Muzeelor 2017: Organizații, Locuri și evenimente partenere la Noaptea Muzeelor

A.R.C.E.N. ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București Arhivele Naționale ale României EFdeN 4C Galeria Galateca Casa Experimentelor Ferma Animalelor Fundația Calea Victoriei Galeria Calea Victoriei 33 Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” Metropolitan Art Galery Moara de Hârtie Oficiul Național pentru Cultul Eroilor Opera Comică pentru copii Orășelul Cunoașterii Romanian Design Week Unfinished Festival – See more at: https://www.realitatea.net/noaptea-muzeelor-2017-lista-completa-si-programul-muzeelor-participante_2063922.html#sthash.jXveaQhV.dpuf

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului döner

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului doner, Berlinul făcând apel la încercarea Ankarei de a acorda îndrăgitului aliment stradal...

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Anatolian Food Fest în premieră la Alba Iulia! Bunătăți turcești pe ritmuri orientale

Din 26 iulie până pe 28 iulie, albaiulieni sunt așteptăm la Cetatea Alba Carolina cu bunătăți tradiționale turcești, precum lahmacun, gozleme, diferite tipuri de Kebab, și bineînțeles, deserturi precum: baclava, înghețată turcească, cataif, care merg perfect cu o cafea la nisip sau un șerbet.

Turcia: Proeminent afacerist decedat în închisoare din cauza căldurii excesive și a supraaglomerării

İşgüder a fost arestat acum două luni şi jumătate, fiind acuzat că a participat la predici religioase organizate de mișcare și că a mers în pelerinaj cu presupuși membri care au fost concediați de la locul de muncă prin decrete guvernamentale în timpul epurărilor în urma unei tentative eșuate de lovitură de stat din 15 iulie 2016.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.