joi, martie 30, 2023

Noaptea Muzeelor În Bucureşti 54 de muzee şi prieteni ai muzeelor sunt de găsit pe harta evenimentului

Ediția din acest an a evenimentului „Noaptea Muzeelor” înregistrează un nou record, 212 participanți din întreaga țară urmând să ofere vizitatorilor, pe 20 mai, evenimente și programe extinse.

„Sâmbătă, 20 mai, ne vedem pe străzile Capitalei și în țară pentru a savura toate evenimentele și programele extinse pe care muzeele și prietenii Nopții Muzeelor le-au pus la cale. Ediția de anul acesta înregistrează un nou record: 212 participanți își deschid porțile în toată țara de Noaptea Muzeelor, dintre care 170 sunt muzee. Evenimentele încep în unele puncte muzeale chiar din cursul dimineții și se încheie la 4,00 dimineața”, a informat echipa Nopții Muzeelor , prin intermediul unui comunicat de presă.

În București, 54 de muzee și prieteni ai muzeelor sunt de găsit pe harta evenimentului care poate fi descărcată digital de pe site-ul: http://noapteamuzeelor.ro/wp-content/uploads/2017/05/Harta_bucuresti-web.jpg.

O versiune tipărită a hărții va putea fi găsită, sâmbătă, la sediilor tuturor participanților. Cei care doresc să intre în posesia ei mai devreme, o pot găsi la cafeneaua din incinta Muzeului Hărților și al Cărții Vechi (str. Londra nr. 39), vineri între orele 10,00 — 20,00.

Cei care vor să pedaleze de Noaptea Muzeelor dar nu au bicicletă, pot să își facă un card I’Velo și să folosească una dintre cele 180 de bicicletele disponibile în stațiile automatizate.

„Pentru posesorii de smartphone, Noaptea Muzeelor va fi mai interesantă prin intermediul aplicației Questo care lansează trei trasee deosebite pentru acest eveniment. Veți descoperi trei obiective interesante prin intermediul indiciilor și a unei povești virtuale incitante: Cimitirul Bellu, Muzeul Aviației și Casa memorială Tudor Arghezi. Questo e disponibil gratuit pe link-ul questoapp.com/download-app/”, se menționează în comunicat.

Vizitatorii sunt sfătuiți să respecte întocmai circuitele stabilite de muzee pentru eveniment și îndrumările personalului care asigură ghidajul. Programele se găsesc pe siteul: www.noapteamuzeelor.ro sau pe harta Nopții Muzeelor.

Casa “Filipescu – Cesianu” Casă Memorială “George și Agatha Bacovia” Casă Memorială “Ion Minulescu și Claudia Millian” Casă Memorială “Liviu și Fanny Rebreanu” Casă Memorială “Tudor Arghezi – Mărțișor” Muzeul “Ligia și Pompiliu Macovei” Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cutescu – Storck Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC

Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național Al Literaturii Române Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” Muzeul Cailor Ferate – CENAFER Muzeul de Artă “Vasile Grigore – pictor și colecționar” Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică-Minovici” Muzeul de Istorie și Cultură a Evreilor din România Muzeul George Severeanu Muzeul Militar Muzeul Național al Aviației Române Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi Muzeul Național al Pompierilor Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național Cotroceni Muzeul Național de Geologie Muzeul Național “George Enescu” Muzeul Național Tehnic prof. ing. Dimitrie Leonida Muzeul de Artă Populară “Doctor Nicolae Minovici” Muzeul Theodor Aman Muzeul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” Muzeul Victor Babeș Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu

Noaptea Muzeelor 2017: Organizații, Locuri și evenimente partenere la Noaptea Muzeelor

A.R.C.E.N. ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București Arhivele Naționale ale României EFdeN 4C Galeria Galateca Casa Experimentelor Ferma Animalelor Fundația Calea Victoriei Galeria Calea Victoriei 33 Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” Metropolitan Art Galery Moara de Hârtie Oficiul Național pentru Cultul Eroilor Opera Comică pentru copii Orășelul Cunoașterii Romanian Design Week Unfinished Festival – See more at: https://www.realitatea.net/noaptea-muzeelor-2017-lista-completa-si-programul-muzeelor-participante_2063922.html#sthash.jXveaQhV.dpuf

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.