sâmbătă, aprilie 27, 2024

Nimeni nu e deasupra legii: preşedinta Coreei de Sud acuzată de corupţie

Președinta sud-coreeană Park Geun-Hye , suspectată de asociere în scopuri condamnabile în scandalul de corupție.

Președinta sud-coreeană Park Geun-Hye a jucat un rol de asociere în scopuri condamnabile în scandalul de corupție care zguduie în prezent țara, scandal care a provocat manifestații de amploare pentru a-i cere demisia, a indicat duminică parchetul din Seul.

Lee Young-Ryeol, șeful parchetului din districtul central al capitalei sud-coreene, a anunțat punerea sub acuzare formală a trei suspecți în acest dosar, în centrul căruia se află Choi Soon-Sil, prietenă veche de 40 de ani cu președinta sud-coreeană, considerată confidenta din umbră a acesteia, care a fost arestată la începutul lunii noiembrie pentru fraudă și abuz de putere.

Pe baza probelor adunate în această etapă, noi (…) estimăm că președinta a jucat un rol de asociere în scopuri condamnabile într-o parte considerabilă a activităților infracționale în care sunt implicate cele (trei) persoane”, a declarat presei șeful anchetatorilor Lee Young-Ryeol, referindu-se la dna Choi și la doi foști consilieri ai președintei.

Prietena preşedintei, Dna Choi Soon SIL, în vârstă de 60 de ani, este acuzată că și-ar fi folosit influența asupra președintei sud-coreene pentru a constrânge grupuri industriale să acorde finanțare unor fundații dubioase, sume pe care este acuzată că le-a deturnat în scopuri personale.
Prietena preşedintei, Dna Choi Soon SIL, în vârstă de 60 de ani, este acuzată că și-ar fi folosit influența asupra președintei sud-coreene pentru a constrânge grupuri industriale să acorde finanțare unor fundații dubioase, sume pe care este acuzată că le-a deturnat în scopuri personale.

Dna Choi, în vârstă de 60 de ani, este acuzată că și-ar fi folosit influența asupra președintei sud-coreene pentru a constrânge grupuri industriale să acorde finanțare unor fundații dubioase, sume pe care este acuzată că le-a deturnat în scopuri personale.

   Această eminență cenușie malefică dar şi coruptă, care nu a avut nicio poziție oficială în administrația sud-coreeană, a fost arestată la începutul lunii noiembrie, cu doar câteva zile înainte de doi consilieri ai președintei, Ahn Jong-Beom și Jeong Ho-Seong.

   Scandalul a afectat cota de popularitate a președintei, cu un an înainte de sfârșitul mandatului său.

    Potrivit Constituției sud-coreene, un șef de stat în exercițiu nu poate fi urmărit penal, cu excepția cazurilor de insurecție sau de trădare.

 

Cu toate acestea, Park Geun-Hye și-a luat un avocat pentru a intra în contact cu anchetatorii cu scopul de a studia fezabilitatea unei audieri, ceea ce ar fi o premieră pentru un șef de stat sud-coreean.

Acest caz a provocat cele mai importante manifestații în Coreea de Sud după 1980 pentru a cere demisia doamnei Park.

Zeci de mii de oameni au defilat la Seul, pentru a patra săptămână consecutiv. Circa 450.000 de manifestanți, potrivit organizatorilor, au defilat scandând ‘Park Geun-Hye demisia! „, în timp ce poliția evocă 155.000.

http://www.washingtontimes.com/news/2016/oct/31/choi-soon-sil-woman-scandal-roiling-south-korea-sa/

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.