Zaman Romania

NASA ARE UN NOU DIRECTOR

Bridenstine a susţinut un proiect de lege intitulat "Actul de renaştere a programul spaţial american" în care a propus obiective ambiţioase pentru dezvoltarea programului spaţial al ţării.

Jim Bridenstine a fost confirmat, joi, de Senatul Statelor Unite ale Americii în postul de director al Agenţiei Spaţiale Americane (NASA), la mai bine de şapte luni după ce a fost nominalizat de preşedintele Donald Trump. https://www.nytimes.com/2018/04/19/science/jim-bridenstine-nasa.html

„Este o onoare să fiu confirmat de Senatul Statelor Unite ale Americii în funcţia de administrator al NASA”, a declarat Bridenstine care, spre deosebire de predecesorii săi, nu este un om de ştiinţă.”Aştept cu nerăbdare să colaborez cu remarcabila echipă a NASA pentru a îndeplini viziunea preşedintelui ca America să deţină rolul de lider în spaţiu”, a adăugat el.

Bridenstine, susţinător al actualului preşedinte al SUA, a fost considerat favorit pentru funcţia de administrator al NASA la scurt timp după ce Donald Trump a câştigat alegerile, în noiembrie 2016

Bridenstine, care a fost pilot în Marina Americană şi a ocupat funcţia de director executiv la Tulsa Air and Space Museum & Planetarium, a fost ales în congresul SUA în 2012 pentru a reprezenta primul district congresional al statului Oklahoma.
În prezent, el este membru al Comitetului camerei pentru servicii militare şi al Comitetului pentru ştiinţă, spaţiu şi tehnologie.

„Sunt foarte încântat să-i urez bun venit lui Jim Bridenstine la NASA”, a declarat actualul administrator al agenţiei, Robert Lightfoot. „El se alătură importantei noastre agenţii într-un moment în care suntem pe cale să realizăm etape istorice în toate domeniile din activitatea noastră”, a mai spus el adăugând că aşteaptă „cu nerăbdare” ca Bridenstine să continue munca NASA „pentru a ne ajuta să facem următorii paşi uriaşi în numele umanităţii”.

https://gizmodo.com/senate-confirms-non-scientist-jim-bridenstine-as-nasa-h-1825394221