vineri, octombrie 23, 2020

Musulmanii au început postul Ramadan

Sămbătă, 27 Mai, musulmanii din întreaga lume se bucură de venirea lunii postului, Ramadan. Cu o altă denumire, luna Ramadan este considerată Sultanul celor unsperece luni. Cu acest prilej musulmanii se bucură de îndeplinirea poruncii Lui Allah (c.c).

Postirea de luna Ramadan este una din cei cinci stălpi ai Islamului. Una din hadisurile Profetului Muhammed (pacea și binecuvântarea Lui Allah să fie asupra sa) în legătură cu această lună sfântă este ,,De luna Ramadan porțile Raiului se deschid și porțile iadului se închid, iar diavolii sunt legați în lanțuri” (Buhari Savm).

Cu acest prilej prin postul ținut ei își țin în frăie egosu apropiânduse de Creator. În una din nopțile Lunii Ramadan, este ascunsă Noaptea Kadir, care este mai benefică decăt 1000 de aluni (Suratul Kadr). După 29 de zile postite, pe data de 25-27 Iunie musulmani sărbătoresc Ramadan Bayramul.

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

IFCL: Festivalul de Muzică online despre viața și importanța iubirii aproapelui

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), la 19 a ediție, prezintă online un spectacol de muzică despre viața și importanța iubirii aproapelui.

Un jurnalist turc renumit a murit

Ziaristul notoriu Bekir Coşkun a murit, ieri, unde se trata într-un spital din Ankara pentru cancer la plămâni, relatează presa turcească.

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Austriei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.

Matei Martin:“De câți Altani e nevoie pentru a schimba regimul Erdogan?”

Matei Martin de la Dilema Veche a abordat în utlima s-a cronică cazul scriitorului Ahmet Altan, închis după gratii , dar și destinul Turciei după puciul eșuat din 15 iulie 2016, sub regimul lui Erdogan.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace