joi, aprilie 25, 2024

Migraţia. O problemă majoră a lumii contemporane

FRONTEX afirmă că un umăr record de migranți ilegali au sosit la bordul unor ambarcațiuni, pe țărmurile Spaniei , în luna noiembrie.

Aproximativ 3.900 de migranți ilegali au debarcat pe țărmurile Spaniei în noiembrie, a indicat luni agenția pentru frontierele Uniunii Europene, FRONTEX, precizând că este vorba de un număr lunar record de când au început înregistrările în 2009, relatează agenția DPA. Numărul este ”de trei ori mai mare” decât cel înregistrat în noiembrie 2016, a afirmat FRONTEX, adăugând că ”mai mult de jumătate” dintre migranți sunt algerieni și marocani, și majoritatea celorlalți provin din Africa de Vest.

foto 2 migranti
De la începutul acestui an, peste 21.100 de migranți au traversat Marea Mediterană către Spania

De la începutul acestui an, peste 21.100 de migranți au traversat Marea Mediterană către Spania, o creștere de la un an la altul de 140 %, și în noiembrie 2017 au sosit mai mulți migranți în Peninsula Iberică decât în Grecia, unde numărul nou-sosiților a scăzut la 3.700, a indicat agenția europeană.

Potrivit FRONTEX, Italia rămâne principalul port de intrare pentru migranții care iau calea mării către Europa, înregistrându-se 5.300 de nou-sosiți în noiembrie, cu o zecime mai puțini față de octombrie. În primele 11 luni ale acestui an, au sosit 116.400, cu circa o treime mai puțini decât în perioada ianuarie-noiembrie 2016.

Numărul total al migranților sosiți pe Marea Mediterană în primele 11 luni ale acestui an a scăzut la circa 186.500, a precizat FRONTEX, calculând că aceasta reprezintă o scădere de 62 % față de aceeași perioadă a anului 2016.

Numărul total al migranților sosiți pe Marea Mediterană în primele 11 luni ale acestui an a scăzut la circa 186.500, a precizat FRONTEX, calculând că aceasta reprezintă o scădere de 62 % față de aceeași perioadă a anului 2016.

Reducerea fluxurilor migratorii este legată de acordurile pe care Italia le-a semnat în acest an pentru a introduce supravegherea la granița maritimă libiană. Organizațiile pentru drepturile omului au criticat aceste acorduri, întrucât ele îi împiedică pe migranți și refugiați să fugă de abuzurile și sclavia din taberele de detenție libiene.

 

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.