miercuri, noiembrie 25, 2020

MeșteșugarFEST – RomâniaCreativă

Aproximativ 150 de meșteșugari și artizani participă la MeșteșugarFEST – RomâniaCreativă, de la Muzeul Național al Satului din Capitală, printr-un proiect demarat de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

„Sunt mii de lucruri care se pierd. Lumea nu mai știe să le facă, ne grăbim, cumpărăm și aruncăm, uităm să facem tocmai acele lucruri importante pentru ceea ce suntem. Rolul acestui târg este de a ne aduce aminte că aceste tradiții trebuie păstrate. Trebuie să păstrăm aceste tradiții așa cum sunt ele, dar să vedem cum putem merge mai departe, artă contemporană inspirată dintr-o tradiție populară. Să avem grijă când restaurăm și renovăm să păstrăm compoziția materialelor originale”, a mai spus Costin Borc.

Acesta a ținut să precizeze că la „Ministerul Economiei se fac și lucruri bune și aceste lucruri bune, în echipă. Un exemplu sunt cele peste 2.300 de întreprinderi mici și mijlocii care au aplicat până acum la programele naționale dedicate, finanțate bugetul de stat”.

Târgul Național de Artizanat și Meșteșuguri „MeșteșugarFEST- RomâniaCreativă” aduce trei zile de workshopuri de business, spectacole de muzică, dans și teatru, proiecții de film și ateliere dedicate copiilor, în perioada 28 — 30 octombrie, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti’ din Capitală.

Participarea expozanților la târg este gratuită, iar MECRMA va suporta cheltuielile de transport și cazare ale acestora. Transportul este asigurat inclusiv pentru produse. Bugetul alocat acestui proiect este de 890.000 de lei.

Programul național pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului este un program multianual de stimulare a înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de ministerul Economiei.

Turcia: 49 de deținuți au murit. 1.600 de deținuți bolnavi sunt încă după gratii

49 de prizonieri au murit în spatele gratiilor de la începutul anului, conform cifrelor Comisiei Asistenței pentru Drepturile Omului (İHD), relatează Duvar...

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

Membru al Consiliului Suprem din Turcia a demisionat

Președintele Consiliului Suprem din Turcia a anunțat că a demisionat într-o postare pe contul său de Twitter, pe 24 noiembrie.

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății.