Zaman Romania

Medic suspendat după ce a comparat remarcile lui Erdogan cu ale lui Ataturk despre medici


Un medic de familie de stat a fost suspendat din serviciu după ce a comparat remarcile lui Erdogan din 2022 despre „Lasă-i să plece” cu remarcile lui Atatürk din 1938 despre „Încredințați-mă medicilor turci”, pe monitorul din fața cabinetului, conform Gazete Duvar.

În provincia vestică Eskişehir, dr. Senem Kaser, care lucrează la Centrul de Sănătate al Familiei Alanönü, a pus observațiile lui Erdoğan la monitorul din fața cabinetului său.

Pe 8 martie 2022, Erdoğan i-a criticat pe medici pentru că au părăsit țara pentru oportunități mai bune spunând: „Nu este statul cel care educă medicii? Vorbesc sincer, dacă se duc, lasă-i să plece.”

Remarcile lui Erdogan la acea vreme au atras o reacție pe scară largă din partea medicilor care au indicat că un astfel de limbaj polarizant era traumatizant.

Dr. Keser a mai scris: „Corturile din regiunea cutremurului au fost inundate. Ai auzit?” pe tabla de lângă cabinetul ei.

Direcția Provincială de Sănătate Eskişehir a declanșat o anchetă asupra dr. Keser și a suspendat-o între timp din serviciu.

Camera Medicală Eskişehir Bilecik a criticat decizia, spunând: „Condamnăm ancheta declanşată împotriva dr. Senem Kaser din cauza afirmaţiilor sale care se încadrează în cadrul libertăţii de exprimare. Cerem ca ea să fie reintegrată imediat în postul ei.”