duminică, aprilie 10, 2022

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Austriei

Un argent turc a făcut mărturisiri despre  autoritățile turce, care l-ar fi obligat să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează New York Times.

În timpul interogațiilor poliției din Austria, Feyyaz Ozturk, care s-a autodenunțat, a declarat că i s-a dat ordin de către autoritățile turce să o împuște pe Aslan și a fost contactat pentru prima dată de către un procuror turc la Istanbul, în 2018.

Inițial, acesta trebuia să efectueze atacul în martie, dar pandemia i-a împiedicat călătoria la Viena. Ozturk care are și cetățenie italiană a rămas în Rimini, Italia, unde și-a rupt piciorul într-un accident.  În cele din urmă, el le-a spus conducătorilor săi că nu poate continua atacul.

Apoi, în august, agentul turc a fost contactat pe WhatsApp de un bărbat care i-a spus să călătorească la Belgrad și să întâlnească un delegat într-o cafenea turcească.

„Nu contează dacă ea moare sau este rănită doar.” a susținut delegatul, spunându-i să meargă la Viena și să aștepte instrucțiuni suplimentare.

Ozturk: “Aș fi mers la închisoare “

 Feyyaz  Ozturk le-a mai spus polițiștilor și despre cazul lui Metin Topuz, fost angajat al consulatului american din Turcia, care este închis sub acuzații de terorism, în urma mărturiilor sale.

“M-au pus ca martor și mi-au pus o hârtie goală în față, pe care am semnat-o. În caz contrar, aș fi mers la închisoare cu Metin Topuz. În Turcia, o fac întotdeauna așa”, a declarat bărbatul.

Ambasada SUA la Ankara, capitala Turciei, și avocații domnului Topuz au refuzat să comenteze afirmațiile lui Ozturk sau efectul pe care acestea îl pot avea asupra cazului, care a intrat în apel.

Turcia neagă orice legătură cu cu Ozturk

Ozturk a spus că a lucrat pentru Administrația SUA pentru controlul drogurilor până în 2004 și a fost agent pentru Agenția  Națională de Informații (MIT). Cu toate acestea, un reprezentant al Direcției de Comunicații a președinției turce a declarat că afirmațiile nu sunt valabile.

“ Ozturk nu a fost niciodată afiliat și nici nu a acționat vreodată în numele serviciilor de informații turcești ”, se arată în comunicat. 

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.