Zaman Romania

Marmaris: Aproximativ 4.500 de hectare de teren au ars în incendiile forestiere

Aproximativ 4.500 de hectare de teren au fost transformate în scrum în timpul incendiilor care au durat cinci zile în Marmaris, din Muğla, conform Hurriyet Daily News.

Ministrul Agriculturii și Pădurilor, Vahit Kirişçi a afirmat că incendiile sunt sub control. 

„Incendiu sub control.Procesul de răcire va continua. Vehiculele aviatice au zburat aproximativ 1.069 de ore și au efectuat 4.048 de ieșiri în cinci zile”, afirmă ministrul.

Primele incendii au început pe 21 iunie, în cartierul Börtübed, când focul a pornit din trei locații din interiorul pădurilor de pini din Calabria. În ciuda intervenției rapide pe cale terestră și aeriană, incendiile s-au extins rapid din cauza vântului puternic. 

Erdogan vrea pedeapsa cu moartea

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a sugerat reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cei care inițiază incendii de pădure.

„Persoana responsabilă de incendiu a fost arestată. Nu numai pădurile, ci și animalele suferă daune în acest incendiu. Este nevoie de o pedeapsă descurajatoare și mă întreb unde duce această pedeapsă. La condamnarea la moarte? Ar trebui să fie o condamnare la moarte. Ce spune sultanul otoman Fatih?  L-aș decapita pe cel care taie un copac din pădurile mele. Această problemă este atât de importantă”, afirmă Erdogan, pe 24 iunie, într-o vizită în Marmaris.

Mai devreme, pe 24 iunie, o instanță a arestat oficial un bărbat despre care autoritățile au spus că a „mărturisit” că a pornit focul din furie împotriva membrilor familiei.

Turcia a abolit pedeapsa cu moartea în 2002, iar parlamentul ar trebui mai întâi să voteze înainte ca Erdogan să o poată aproba.