vineri, aprilie 26, 2024

Mircea Lucescu, o nouă lecţie pentru fotbalul românesc

Mircea Lucescu, antrenorul echipei Zenit Sankt Petersburg, în vârstă de 70 de ani, s-a declarat, un susţinător al noului selecţioner de la echipa naţională a României, Christoph Daum. 

Lucescu a precizat că acesta are nevoie de încredere şi răbdare. Declaraţia vine în contextul în care, Daum a fost atacat şi criticat din toate părţile.

În 2002, Mircea Lucescu l-a înlocuit pe Christoph Daum pe banca tehnică a lui Beşiktaş Istanbul, după cel de-al doilea mandat al germanului la gruparea turcă.

Primit cu ostilitate de lumea fotbalistică din România, Christoph Daum, a dat dovadă de diplomaţie, şi după declaraţile recente are şi sprijinul lui Mircea Lucescu: „Orice om, mai ales că este străin, are nevoie de timp de adaptare, să cunoască campionatul, are nevoie să cunoască jucătorii. Are nevoie de toată experienţa acumulată de-a lungul anilor şi de încrederea oamenilor din jur. Dacă nu le va avea, va fi cu siguranţă un perdant. Din punct de vedere al pregătirii, sunt sunt convins că e foarte bine pregătit. E adevărat că ceva timp nu a mai activat, dar funcţia de selecţioner e cu totul alta decât cea de antrenor. În orice caz, îi doresc multă baftă şi multă răbdare şi încredere în jucătorii pe care îi are la dispoziţie. Îi doresc să aibă parte de o foarte bună organizare şi să îl ajute şi cluburile”, a declarat Lucescu la DigiSport.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.