19.1 C
București
sâmbătă, septembrie 26, 2020

Jurnalist turc amenințat cu condamnare pentru atac cu bombă după refuzul să fie informator al poliției

Un jurnalist turc a susținut într-un interviu pentru agenția de știri Mezopotamya că poliția l-a amenințat cu condamnare pentru atac cu bombă, după ce a refuzat să fie informator, relatează Duvar English.

Cengiz Anıl Bölükba, jurnalist pentru Evrensel a povestit pe 26 august evenimentele petrecut cu 2 zile înainte, când a fost reținut de trei polițiști care i-au promis „sprijin material și moral”, în schimbul „informațiilor”.

Jurnalistul i-a spus polițiștilor că nu va renunța niciodată la locul de muncă și „va accepta propunerea lor de spionaj”.

 În fața acestui răspuns, polițiștii l-au amenințat pe Bölükbaș și i-au spus: „Bine, s-ar putea să faci o treabă legală, dar unele organizații de aici se implică în locuri de muncă ilegale, bombele explodează și nu ai vrea să-ți asumi această responsabilitate. „

Poliția îl urmărea de o mai mult de un an 

Bölükbaș a spus că polițiștii erau foarte bine informați despre trecutul și familia sa și îl urmăreau încă de acum 14 luni.

„Au vorbit despre procesele și investigațiile care au fost lansate împotriva mea. Au spus că, dacă sora mea ar dori vreodată să devină funcționară publică, chiar dacă nu ar fi implicată în incidente politice, procesele mele ar fi un obstacol pentru ea. Au spus că, dacă vreau, vor fi de ajutor ”, a declarat jurnalistul.

Bölükbaș a spus că, deși a susținut de mai multe ori că nu va lua în considerare niciodată propunerea polițiștilor, i s-a spus: „Chiar dacă ne spui<< Nu >> noi vom continua să te urmărim.”

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...