marți, aprilie 12, 2022

Jurnalist turc amenințat cu condamnare pentru atac cu bombă după refuzul să fie informator al poliției

Un jurnalist turc a susținut într-un interviu pentru agenția de știri Mezopotamya că poliția l-a amenințat cu condamnare pentru atac cu bombă, după ce a refuzat să fie informator, relatează Duvar English.

Cengiz Anıl Bölükba, jurnalist pentru Evrensel a povestit pe 26 august evenimentele petrecut cu 2 zile înainte, când a fost reținut de trei polițiști care i-au promis „sprijin material și moral”, în schimbul „informațiilor”.

Jurnalistul i-a spus polițiștilor că nu va renunța niciodată la locul de muncă și „va accepta propunerea lor de spionaj”.

 În fața acestui răspuns, polițiștii l-au amenințat pe Bölükbaș și i-au spus: „Bine, s-ar putea să faci o treabă legală, dar unele organizații de aici se implică în locuri de muncă ilegale, bombele explodează și nu ai vrea să-ți asumi această responsabilitate. „

Poliția îl urmărea de o mai mult de un an 

Bölükbaș a spus că polițiștii erau foarte bine informați despre trecutul și familia sa și îl urmăreau încă de acum 14 luni.

„Au vorbit despre procesele și investigațiile care au fost lansate împotriva mea. Au spus că, dacă sora mea ar dori vreodată să devină funcționară publică, chiar dacă nu ar fi implicată în incidente politice, procesele mele ar fi un obstacol pentru ea. Au spus că, dacă vreau, vor fi de ajutor ”, a declarat jurnalistul.

Bölükbaș a spus că, deși a susținut de mai multe ori că nu va lua în considerare niciodată propunerea polițiștilor, i s-a spus: „Chiar dacă ne spui<< Nu >> noi vom continua să te urmărim.”

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.