vineri, ianuarie 7, 2022

Jurnalist turc amenințat cu condamnare pentru atac cu bombă după refuzul să fie informator al poliției

Un jurnalist turc a susținut într-un interviu pentru agenția de știri Mezopotamya că poliția l-a amenințat cu condamnare pentru atac cu bombă, după ce a refuzat să fie informator, relatează Duvar English.

Cengiz Anıl Bölükba, jurnalist pentru Evrensel a povestit pe 26 august evenimentele petrecut cu 2 zile înainte, când a fost reținut de trei polițiști care i-au promis „sprijin material și moral”, în schimbul „informațiilor”.

Jurnalistul i-a spus polițiștilor că nu va renunța niciodată la locul de muncă și „va accepta propunerea lor de spionaj”.

 În fața acestui răspuns, polițiștii l-au amenințat pe Bölükbaș și i-au spus: „Bine, s-ar putea să faci o treabă legală, dar unele organizații de aici se implică în locuri de muncă ilegale, bombele explodează și nu ai vrea să-ți asumi această responsabilitate. „

Poliția îl urmărea de o mai mult de un an 

Bölükbaș a spus că polițiștii erau foarte bine informați despre trecutul și familia sa și îl urmăreau încă de acum 14 luni.

„Au vorbit despre procesele și investigațiile care au fost lansate împotriva mea. Au spus că, dacă sora mea ar dori vreodată să devină funcționară publică, chiar dacă nu ar fi implicată în incidente politice, procesele mele ar fi un obstacol pentru ea. Au spus că, dacă vreau, vor fi de ajutor ”, a declarat jurnalistul.

Bölükbaș a spus că, deși a susținut de mai multe ori că nu va lua în considerare niciodată propunerea polițiștilor, i s-a spus: „Chiar dacă ne spui<< Nu >> noi vom continua să te urmărim.”

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan