duminică, ianuarie 3, 2021

Italia deschide „ușile” susținătorilor mișcării Gulen

Președinta Parlamentului italian, Laura Boldrini, a îndemnat la susținerea mișcării Gulen: ”Să-i primim pe susținătorii lui Gulen”

Aceasta susține că în cazul în care Turcia va încălca  Convenția de la Geneva,  Europa să se pregătească să primească persoanele calificate care  vor fugi din Turcia.

Laura Boldrini, care a fost între 1998-2011 purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite, a comentat în legătură cu puciul eșuat din Turcia din noaptea de 15 iulie.

Într-un interviu acordat Rainews24  Boldrini a subliniat urmatoarele: comunitatea internațională a condamnat lovitura de stat, iar  Turcia nu mai este un stat de drept. ” Turcia nu respectă libertățile individuale. Europa trebuie să fie pregătită pentru un val de refugiați din Turcia.”

După încercarea de lovitură de stat au fost concediați, suspendați circa 65 de mii de funcționari de stat.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.