vineri, martie 29, 2024

Istanbul: Protest după moartea suspectă a unei jurnaliste

Un grup de activiști au organizat un protest după moartea suspectă  a unei tinere jurnaliste, a raportat ipa.news

Inițiativa intitulată „Vrem să trăim”, a avut loc în Istanbul cu scopul de a atrage atenția asupra morții jurnalistei Yeldana Kaharman, care și-a pierdut viața la o zi după ce a vizitat casa unui parlamentar din partidul de guvernământ.

Gamze Toprak, membru al inițiativei, a ridicat următoarele întrebări cu privire la ceea ce a însemnat de fapt moartea jurnalistei.

„Este adevărată acuzația de viol îndreptată împotriva parlamentarului AKP, Tolga Agar?

„L-a ajutat Mehmet Agar pe fiul său Tolga să scape de scena în care era implicat  un elicopter?

„Kaharman s-a sinucis cu adevărat? A fost condusă să se omoare singură? A existat o încercare de reducere la tăcere după viol? ”

Kaharman a fost studentă la Universitatea Firat din Turcia când a început să lucreze pentru canalul de televiziune Kanal 23, cu sediul în estul orașului Elazig. 

Tânăra a fost găsită moartă în casa sa, pe 28 martie 2019, la o zi după ce a vizitat casa lui  Tolga Agar, un parlamentar al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP). Agar este fiul fostului ministru de Interne, Mehmet Agar, care a fost închis sub acuzații de crimă organizată.

Un alt caz similar

Nadira Kadirova, de etnie uzbekă, în vârstă de 23 de ani, era angajată ca îngrijitoare în casa lui Șirin Unal, un parlamentar al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) de la guvernare și se presupune că s-a sinucis cu o arma a bărbatului.



Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne