22 C
București
marți, septembrie 29, 2020

Istanbul: Protest după moartea suspectă a unei jurnaliste

Un grup de activiști au organizat un protest după moartea suspectă  a unei tinere jurnaliste, a raportat ipa.news

Inițiativa intitulată „Vrem să trăim”, a avut loc în Istanbul cu scopul de a atrage atenția asupra morții jurnalistei Yeldana Kaharman, care și-a pierdut viața la o zi după ce a vizitat casa unui parlamentar din partidul de guvernământ.

Gamze Toprak, membru al inițiativei, a ridicat următoarele întrebări cu privire la ceea ce a însemnat de fapt moartea jurnalistei.

„Este adevărată acuzația de viol îndreptată împotriva parlamentarului AKP, Tolga Agar?

„L-a ajutat Mehmet Agar pe fiul său Tolga să scape de scena în care era implicat  un elicopter?

„Kaharman s-a sinucis cu adevărat? A fost condusă să se omoare singură? A existat o încercare de reducere la tăcere după viol? ”

Kaharman a fost studentă la Universitatea Firat din Turcia când a început să lucreze pentru canalul de televiziune Kanal 23, cu sediul în estul orașului Elazig. 

Tânăra a fost găsită moartă în casa sa, pe 28 martie 2019, la o zi după ce a vizitat casa lui  Tolga Agar, un parlamentar al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP). Agar este fiul fostului ministru de Interne, Mehmet Agar, care a fost închis sub acuzații de crimă organizată.

Un alt caz similar

Nadira Kadirova, de etnie uzbekă, în vârstă de 23 de ani, era angajată ca îngrijitoare în casa lui Șirin Unal, un parlamentar al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) de la guvernare și se presupune că s-a sinucis cu o arma a bărbatului.Constanța: S-a dat startul la votul pentru alegerile locale. Cursa strânsă între Făgădău și Chițac

Duminică dimineață s-a dat startul la votul pentru alegerea primarului și a consilierului local din România.  În Constanța, 17...

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Constanța: PSD a pierdut după 20 de ani de conducere. Cine a câștigat primăria cu un avans de doar 4.000 de voturi

Vergil Chiţac este câştigător al Primăriei Constanţa cu doar 4.000 de voturi distanță de contracandidatul Stelian Ion de la USR PLUS, conform datelor provizorii transmise de BEC după numărarea a 94,48% din voturile.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Val de arestări în Turcia: Țintele sunt kurzii, guleniştii și utilizatorii rețelelor de social media

161 de persoane au fost reținute, pe 25 septembrie, ca partea a activităților de represiune realizate de autoritățile turce și care au drept țintă kurzii, simpatizanții clericului Fethullah Gulen și utilizatorii rețelelor de socializare.

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Turcia: Membrele Fancy Women Bike Ride s-au plimbat separat din cauza pandemiei COVID-19

Fancy Women Bike Ride, care a fost organizat din 2013 pentru a încuraja mersul cu bicicletele, a fost sărbătorită anul acesta prin ...

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.