Zaman Romania

Istanbul: Prețurile la transport public cu 51% pe fondul creșterii costurilor

Istanbulul a urmat alte orașe și a introdus creșteri semnificative ale transportului public și tarifelor de taxi, conform bianet.org

Metropola cu 16 milioane de locuitori a implementat o creștere de 51,52% a tarifelor de transport public, precum și creșteri substanțiale ale tarifelor de taxi și a taxelor de transport la școală și la locul de muncă.

Decizia de majorare a tarifelor a fost luată, pe 8 august, în cadrul unei ședințe a Centrului de Coordonare a Transporturilor (UKOME), care este format din reprezentanți ai administrației locale și ai guvernului.

În urma acestor ajustări, noile tarife de transport public și taxi din Istanbul sunt următoarele:

Schimbările de tarifelor de la taxiuri:

În plus, taxele de transport școlar au fost, de asemenea, supuse majorărilor. Taxa pentru distanțe de 0-1 kilometri a fost majorată de la 792 de lire turcești la 1300 de lire. În plus, taxele de transport al personalului pentru microbuzele cu 10-17 locuri au crescut de la 422,40 lire turcești la 640,02 lire.

Această ajustare a tarifelor urmează unei creșteri substanțiale de peste trei ori a Taxei Speciale pe Consum (SCT) asupra prețurilor la carburanți luna trecută, ceea ce a condus la creșterea prețurilor cu aproximativ 50% față de iunie. Creșterea costurilor a determinat mai multe orașe să adopte creșteri substanțiale ale tarifelor în sistemele lor de transport public.