Zaman Romania

Istanbul: O școală acoperă o reproducere a lui Picasso, argumentând că este „nepotrivită”

Administrația Școlii Gimnaziale din Istanbul a acoperit o replică a faimoasei piese a lui Piccaso, argumentând că este „nepotrivită”, conform Birgun.

Școlii Gimnaziale İmam Hatip din districtul Beykoz, din Istanbul a acoperit cu tencuială pictură Guernica pe peretele școlii la sfârșitul anului trecut.

O expoziție a fost organizată la școală semestrul trecut, unde studenții au creat sculpturi, picturi și gravuri folosind material reutilizat. Una dintre aceste piese a fost o reproducere a picturii Guernica a lui Pablo Picasso.

Unii dintre profesorii de Cultură Religioasă din școală au cerut îndepărtarea picturii, susținând că este „nepotrivită pentru grupa de vârstă a elevilor”. Cu toate acestea, alți profesori nu au acceptat această solicitare.

Problema a fost readusă în discuție odată cu începerea noului an școlar, iar pictura a fost acoperită cu tencuială la solicitarea Direcției Provinciale de Educație Națională.

Mutarea a venit în ciuda faptului că Guernica este inclusă în programa Ministerului Educației, ca parte a unui exercițiu din cadrul Criticii de artă și Învățare estetică la nivelul clasei a V-a.

Guernica a fost pictată de Pablo Picasso în 1937. Tabloul înfățișează bombardarea orașului Guernica de către 28 de avioane bombardiere aparținând Germaniei naziste la 26 aprilie 1937, în timpul războiului civil spaniol.