marți, noiembrie 24, 2020

Istanbul: O femeie arestată pentru că l-a insultat pe Erdogan, a leșinat în aeroport

O femeie a leşinat dupa ce a fost arestată pentru că l-ar fi insultat pe preşedintele turc, relatează site-ul de știri, Pirha.

Ayten Sarikaya Kesler a fost arestată, marți, pe aeroportul din Istanbul, când aterizase din Elvetia, pentru o scurta vizita la rudele din Turcia.

Femeia de 53 de ani a fost reținută în urma unui mandat pentru criticile aduse președintelui turc de pe rețelele de socializare

Avocatul lui Ayten a declarant că ea suferă de cancer și hipertensiune arterială.

‘’Kesler urmează să fie închisă după externarea ei din spital’’, a adăugat avocatul.

Utilizatorii de pe rețelele de socializarea au criticat dur reținerea, iar peste câteva ore avocatul a anunțat eliberarea lui Ayten.

Potrivit Ministerului Justiției, aproape 20.000 de persoane au făcut ținta unei proceduri legale pentru a fi insultat Erdoğan în timpul președinției sale. Numărul include mulți cetățeni obișnuiți care au fost urmăriți penal pentru postările lor de socializare.

Turcia: 49 de deținuți au murit. 1.600 de deținuți bolnavi sunt încă după gratii

49 de prizonieri au murit în spatele gratiilor de la începutul anului, conform cifrelor Comisiei Asistenței pentru Drepturile Omului (İHD), relatează Duvar...

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.