vineri, martie 29, 2024

Interes pentru colaborare economică româno-franceză exprimat cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei

România şi Franţa sunt parteneri de cursă lungă în domeniul aeronautic, compania Airbus fiind implicată în România de peste 40 ani, iar dorinţa de a deschide o linie de producţie pentru elicopterul H215M la Braşov reprezintă un angajament pentru viitor, a declarat Serge Durand, şeful Airbus în România, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei

„Este deja al treilea an pentru mine când celebrez 14 iulie în România şi de fiecare dată simt energia pozitivă din partea prietenilor români care ni se alătură pentru a sărbători împreună. Această energie îmi dă speranţă şi mă face să fiu încrezător în privinţa viitorului grupului Airbus în România. Airbus este partenerul României de peste 40 de ani. Avem la Ghimbav facilitatea Airbus Helicopters România (AHRO), care asigură servicii globale de mentenanţă, reparaţii şi personalizare pentru elicoptere aflate în serviciu în întreaga lume. Tot aici avem o fabrică nouă, în prezent aflată în aşteptare, unde suntem nerăbdători să începem producţia H215M, un elicopter versatil, ultraperformant din familia Super Puma.

foto 2 durand

Pentru aceasta este necesară o comandă de 16 elicoptere şi sperăm că România va alege să fie primul client. De altfel, România are nevoie şi merită o flotă de elicoptere modernă, capabilă să facă faţă provocărilor complexe din prezent. Suntem flexibili, transparenţi şi angajaţi pe deplin într-un dialog cu partenerii noştri români pentru a pregăti împreună cea mai bună soluţie pentru România. Suntem implicaţi de multă vreme în România, iar dorinţa de a deschide o linie de producţie pentru elicopterul H215M la Braşov reprezintă un angajament pentru viitor. În acelaşi timp, România are nevoie de elicoptere pentru misiuni de căutare şi salvare, precum şi pentru operaţiuni medicale, pentru care Airbus propune elicopterul uşor H135. Aşteptăm cu interes licitaţia Ministerului de Interne”, a precizat Durand.

Acesta a subliniat că, recent, Ungaria a comandat 20 de elicoptere H145M de la Airbus, iar României îşi întăreşte Forţele Aeriene alegând acest elicopter de atac uşor, potrivit pentru o gamă variată de misiuni, de la suport în luptă la transport de trupe, supraveghere, salvare şi evacuare medicală.

„Şi România îşi doreşte să-şi înlocuiască flota de elicoptere vechi şi în acelaşi timp să îşi relanseze industria aeronautică. Airbus este un partener industrial de încredere, care poate contribui pentru a susţine ambele procese, prin deschiderea unei linii de producţie la Ghimbav”, a mai spus şeful Airbus România.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.