Zaman Romania

Instanța a achitat politicianul pro-kurd acuzat în cazul Bella Ciao de la minarete

Un tribunal turc a achitat politicianul pro-kurde acuzat de incitare la ură pentru distribuirea videoclipurilor cu melodia „Bella Ciao” ​​difuzată de mai multe moschei din Izmir în luna mai, conform Duvar English.

Banu Özdemir, fostul vicepreședinte al opoziției pentru İzmir a fost achitată, pe 10 decembrie, după ce a fost arestată în luna mai pentru postarea de pe Twitter și a fost încarcerat timp de nouă zile.

Decizia de achitare a 50-a Curte Penală de la Izmir a fost împărtășită de principalul opoziție, președintele provincial al Partidului Popular Republican (CHP) din Izmir, Deniz Yücel, pe contul său de Twitter.

“Justiția turcă a trecut un test important. Salutăm toți membrii sistemului judiciar care onorează legea și justiția ”, a scris Yücel.

Piesa de rezistență italiană „Bella Ciao” ​​a fost difuzată simultan pe 20 mai din mai multe minarete ale moscheii din Izmir. Autoritățile au spus ulterior că sistemul care transmite apelurile la rugăciune în moschei a fost „sabotat” și a lansat o anchetă asupra incidentului.

Bella Ciao este o melodie care a fost  folosită de partizanii italieni de stânga în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial.