miercuri, ianuarie 13, 2021

Închisorile pline de jurnaliști.Erdogan:“ Nu vom renunța niciodată la libertatea presei”

Turcia este una dintre cele mai mari închisori pentru lucrătorii din mass-media, cu toate că Erdogan declară că susține libertatea presei, conform Ahval News.

Într-o declarație publicată de Direcția Prezidențială a Comunicațiilor, Erdoğan a afirmat că susține libertatea presei de Ziua Națională a Jurnaliștilor.

” Turcia nu va renunța niciodată la libertatea presei și nici nu vom permite vreodată ca acest concept să fie exploatat pentru propagandă neagră împotriva țării noastre. Cred că presa și jurnaliștii noștri corecți contribuie la consolidarea mediului de pace și încredere în țara noastră, luând în considerare sensibilitățile națiunii noastre și continuând să contribuie la democrația noastră „, afirmă Erdogan.

Mai mult, Erdoğan a mulțumit reprezentanţilor  presei pentru îndeplinirea îndatoririlor lor în timpul pandemiei COVID-19

„Mila lui Allah să fie asupra jurnaliștilor care au murit pentru datorie. Le doresc tuturor angajaților de presă succes și îi salut cu cele mai sincere sentimente „, transmite președintele turc.

Turcia ocupă locul 154 din 180 de țări în documentele privitoare la Indicele Mondial al Libertății Presei în 2020, conform Reporters Without Borders. Observatorul Internațional al Drepturilor Omului a declarat că Turcia rămâne cea mai mare închisoare pentru jurnaliști la nivel global.

Un grup de 11 organizații internaționale care pledează pentru libertatea presei, jurnalism  și drepturile omului, au declarat că jurnaliștii din Turcia au fost excluși din programele pe care Turcia le-a implementat din cauza pandemiei COVID-19, şi care se confruntă cu un risc grav pentru sănătatea lor.

După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi.

VIDEO. Comentariu integral la adresa lui Șumudică: “Țigănie… Hai să spun cerșător!”

Comentatorul turc, Erman Toroglu a stârnit un val de controverse după ce a criticat declarațiile de presă a antrenorului român, Marius Șumudică

Turcia:Condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare

Liderul unui cultului și controversatul autor Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Harun Yahya a fost judecat, împreună cu alți 235 de inculpați în fața instituțiilor de executare penală Silivri, din Istanbul.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

Închisorile pline de jurnaliști.Erdogan:“ Nu vom renunța niciodată la libertatea presei”

Într-o declarație publicată de Direcția Prezidențială a Comunicațiilor, Erdoğan a afirmat că susține libertatea presei de Ziua Națională a Jurnaliștilor.

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.

“Arta de a trăi împreună”: Premii în valoarea de 1.000 de lei pentru cel bun eseu

Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează, în parteneriat cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” concursul de eseuri cu tema „Arta de a trăi împreună”.

Turcia deschide anchetă și suspendă nouă regulă a WhatsApp

Autoritatea turcă pentru concurență a deschis, luni, o anchetă cu privire la Facebook și WhatsApp.