sâmbătă, aprilie 9, 2022

Închisorile pline de jurnaliști.Erdogan:“ Nu vom renunța niciodată la libertatea presei”

Turcia este una dintre cele mai mari închisori pentru lucrătorii din mass-media, cu toate că Erdogan declară că susține libertatea presei, conform Ahval News.

Într-o declarație publicată de Direcția Prezidențială a Comunicațiilor, Erdoğan a afirmat că susține libertatea presei de Ziua Națională a Jurnaliștilor.

” Turcia nu va renunța niciodată la libertatea presei și nici nu vom permite vreodată ca acest concept să fie exploatat pentru propagandă neagră împotriva țării noastre. Cred că presa și jurnaliștii noștri corecți contribuie la consolidarea mediului de pace și încredere în țara noastră, luând în considerare sensibilitățile națiunii noastre și continuând să contribuie la democrația noastră „, afirmă Erdogan.

Mai mult, Erdoğan a mulțumit reprezentanţilor  presei pentru îndeplinirea îndatoririlor lor în timpul pandemiei COVID-19

„Mila lui Allah să fie asupra jurnaliștilor care au murit pentru datorie. Le doresc tuturor angajaților de presă succes și îi salut cu cele mai sincere sentimente „, transmite președintele turc.

Turcia ocupă locul 154 din 180 de țări în documentele privitoare la Indicele Mondial al Libertății Presei în 2020, conform Reporters Without Borders. Observatorul Internațional al Drepturilor Omului a declarat că Turcia rămâne cea mai mare închisoare pentru jurnaliști la nivel global.

Un grup de 11 organizații internaționale care pledează pentru libertatea presei, jurnalism  și drepturile omului, au declarat că jurnaliștii din Turcia au fost excluși din programele pe care Turcia le-a implementat din cauza pandemiei COVID-19, şi care se confruntă cu un risc grav pentru sănătatea lor.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.