vineri, iulie 19, 2024

Închisorile pline de jurnaliști.Erdogan:“ Nu vom renunța niciodată la libertatea presei”

Turcia este una dintre cele mai mari închisori pentru lucrătorii din mass-media, cu toate că Erdogan declară că susține libertatea presei, conform Ahval News.

Într-o declarație publicată de Direcția Prezidențială a Comunicațiilor, Erdoğan a afirmat că susține libertatea presei de Ziua Națională a Jurnaliștilor.

” Turcia nu va renunța niciodată la libertatea presei și nici nu vom permite vreodată ca acest concept să fie exploatat pentru propagandă neagră împotriva țării noastre. Cred că presa și jurnaliștii noștri corecți contribuie la consolidarea mediului de pace și încredere în țara noastră, luând în considerare sensibilitățile națiunii noastre și continuând să contribuie la democrația noastră „, afirmă Erdogan.

Mai mult, Erdoğan a mulțumit reprezentanţilor  presei pentru îndeplinirea îndatoririlor lor în timpul pandemiei COVID-19

„Mila lui Allah să fie asupra jurnaliștilor care au murit pentru datorie. Le doresc tuturor angajaților de presă succes și îi salut cu cele mai sincere sentimente „, transmite președintele turc.

Turcia ocupă locul 154 din 180 de țări în documentele privitoare la Indicele Mondial al Libertății Presei în 2020, conform Reporters Without Borders. Observatorul Internațional al Drepturilor Omului a declarat că Turcia rămâne cea mai mare închisoare pentru jurnaliști la nivel global.

Un grup de 11 organizații internaționale care pledează pentru libertatea presei, jurnalism  și drepturile omului, au declarat că jurnaliștii din Turcia au fost excluși din programele pe care Turcia le-a implementat din cauza pandemiei COVID-19, şi care se confruntă cu un risc grav pentru sănătatea lor.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.