joi, aprilie 15, 2021

Încep renovările centrului comercial Grand Bazaar din Istanbul

Cel mai vechi centru comercial din lume existent de 544 de ani, Grand Bazaar, din Istanbul va fi restaurat relatează presa turcă.

Lucrările vor începe cu renovarea acoperișului ce adăpostește 3600 de magazine. Vizitat anual aproximativ de 92 milioane de oameni, Grand Bazaar va intra în renovare astăzi cu festivitate de deschidere a lucrărilor de reabilitare a centrului comercial.

Cu dimensiunea 110 mii 868 de metri pătrați, vizitat zilnic de aproximativ 300-500 mii de oameni, centrul comercial se află într-o stare alarmantă. A trecut prin 11 incendii şi două cutremure.

Este compus din 61 de străzi ale căror nume descriu, în general, diferitele afaceri care se întreprind de-a lungul lor: Fesçiler (vanzatori de căciuli), Kalpakçılar (vânzători de blana), Aynacılar (vânzători de oglinzi) etc. Grand Bazaar este cel mai mare bazar de bijuterii din lume.  Cele mai frumoase modele de bijuterii de aur le puteți găsi în magazinele centrului comercial.

Hotărârea restaurării centrului comercial a fost luată în 2012, atunci când a fost observată starea acoperișului ce găzduia filmările filmului “Skyfall” din seria James Bond.

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com