vineri, aprilie 8, 2022

Încep renovările centrului comercial Grand Bazaar din Istanbul

Cel mai vechi centru comercial din lume existent de 544 de ani, Grand Bazaar, din Istanbul va fi restaurat relatează presa turcă.

Lucrările vor începe cu renovarea acoperișului ce adăpostește 3600 de magazine. Vizitat anual aproximativ de 92 milioane de oameni, Grand Bazaar va intra în renovare astăzi cu festivitate de deschidere a lucrărilor de reabilitare a centrului comercial.

Cu dimensiunea 110 mii 868 de metri pătrați, vizitat zilnic de aproximativ 300-500 mii de oameni, centrul comercial se află într-o stare alarmantă. A trecut prin 11 incendii şi două cutremure.

Este compus din 61 de străzi ale căror nume descriu, în general, diferitele afaceri care se întreprind de-a lungul lor: Fesçiler (vanzatori de căciuli), Kalpakçılar (vânzători de blana), Aynacılar (vânzători de oglinzi) etc. Grand Bazaar este cel mai mare bazar de bijuterii din lume.  Cele mai frumoase modele de bijuterii de aur le puteți găsi în magazinele centrului comercial.

Hotărârea restaurării centrului comercial a fost luată în 2012, atunci când a fost observată starea acoperișului ce găzduia filmările filmului “Skyfall” din seria James Bond.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.