marți, octombrie 20, 2020

În urma discuţiei dacă este kurd sau nu, tatăl mort, fiul rănit

În Sakarya un tată și un fiu au fost opriți în  drum și întrebați „ sunteți kurzi sau sirieni?

După această întrebare s-au deschis focuri de arme, în urma acestora, tatăl Kadir Șakși  a murit iar fiul  său a fost  grav rănit. Guvernatorul de Sakarya a respins acuzațiile, aducând explicații  prefăcute, cum că ar fi avut loc o crimă, în urma certei în cadrul căreia suspectul ar fi  fost avertizat că vorbește tare și că înjură.

În urma atacului armat din Sakarya Kadir Sakçı (43) și-a pierdut viața iar fiul acestuia Burhan Sakçı (16), grav rănit, este sub tratament în spital.

Potrivit știrii dinRûdaw, atacul a avut loc duminică 16 decembrie, în localitatea Hendek, provinvia Sakarya, Cartierulul Yenimahalle, strada Beştepeler în fața cafenelei, unde le-a fost tăiată  calea: lui  Kadir Sakçı din Muș și fiului său  pe care îl  luase de la frizerie, Burhan Sakçı, de către  câțiva oameni şi Hikmet Usta (57).

Potrivit  spuselor,  tatăl și fiul vorbea kurdă, Hikmet Usta i-ar fi întrebat  dacă sunt  kurzi sau sirieni, acești au răspuns că sunt kurzi. În urma acestui răspuns Hikmet Usta le-ar fi spus:  ”noi oricum nu vă iubim ”, a scos  arma de la brîu şi a tras asupra lor.

Tatăl și fiul răniți au fos duși de urgență la spitalul Universitar de Cercetare Sakarya. Numai că Kadir Sakçı  și-a pierdut viața. În urma aceluiași atac fiul acestuia Burhan Sakçı  este sub tratament.

„ERAM BEAT NU-MI AMINTESC„

După incident, inculpatul a fugit, dar afost prins la Bursa și reținut. S-a  afirmat că numitul Hikmet Usta a încercat să se apere spunând: „ În timpul evenimentului eram beat nu-mi mai amintesc”.

Selahattin Sakçı, fratele  lui,  a vorbit la  Rudawu cum că nu l-ar fi cunoscut pe atacant,   şi că fratele lui nu ar fi avut  nici o conversație cu această persoană.

GUVERNATORUL: CEARTA  dintr-o DISCUȚE CALOMNIATOARE

Potrivit guvernatorului Sakarya,  infractorul  este acuzat de mai multe infracțiuni. Crima ar fi fost prilejuită din cază că a existat o ceartă, s-a vorbit cu limbaj agresiv, cu voce tare .  Dar Prefectura a adus următoarea  explicație: ”  în localitatea Hendek a județului nostru, crima de pe data de 16 decembrie are cauză etnică. ”

În urma declarațiilor clare ale martorilor a reieşit cu claritate cum că  ambele părți nu se cunoșteau,  incidentul  ar fi avut loc în urma avertizării inculpatului  care era sub influența alcoolului că discută tare și  cu limbaj agresiv, acesta  fiind   știut ca având și  alte antecedente penale.

 

 


 

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Austriei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.