joi, aprilie 7, 2022

ÎN FAŢA PROVOCĂRILOR MOMENTULUI, TURCIA ÎŞI PRECIZEAZĂ POZIŢIA ACHIZIŢIONÂND ARME RUSEŞTI

Aliat NATO şi ca urmare protejată de tot ce înseamnă statutul Alianţei, Turcia duce o politică duplicitară care fără îndoială pune Alianţa în dificultate.

Iată şi cel mai recent anunţ făcut de Ismail Demir, subsecretarul de stat pentru industria apărării în cadrul Ministerului Apărării turc: E vorba despre livrarea sistemelor de rachete sol-aer ruseşti S-400 către Turcia care a fost devansată din primul trimestru al anului 2020, în luna iulie 2019.

Autorităţile din Turcia şi Rusia au semnat în luna decembrie a anului trecut acordul privind achiziţionarea de sisteme ruseşti S-400 de către Ankara, finalizând astfel o înţelegere care a întărit încă odată relaţiile dintre cele două ţări.

Occidentul a fost uluit de contractul în valoare de aproximativ 2,5 miliarde dolari, deoarece sistemul de rachete S-400 nu poate fi integrat în arhitectura militară a NATO, organizaţie din care Turciaface parte.

„Am devansat data achiziţionării în acordul semnat cu Rusia privind sistemele S-400 şi am convenit asupra lunii iulie 2019”, a scris Ismail Demir pe contul său de Twitter.

 

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.