marți, octombrie 20, 2020

ÎN FAŢA PROVOCĂRILOR MOMENTULUI, TURCIA ÎŞI PRECIZEAZĂ POZIŢIA ACHIZIŢIONÂND ARME RUSEŞTI

Aliat NATO şi ca urmare protejată de tot ce înseamnă statutul Alianţei, Turcia duce o politică duplicitară care fără îndoială pune Alianţa în dificultate.

Iată şi cel mai recent anunţ făcut de Ismail Demir, subsecretarul de stat pentru industria apărării în cadrul Ministerului Apărării turc: E vorba despre livrarea sistemelor de rachete sol-aer ruseşti S-400 către Turcia care a fost devansată din primul trimestru al anului 2020, în luna iulie 2019.

Autorităţile din Turcia şi Rusia au semnat în luna decembrie a anului trecut acordul privind achiziţionarea de sisteme ruseşti S-400 de către Ankara, finalizând astfel o înţelegere care a întărit încă odată relaţiile dintre cele două ţări.

Occidentul a fost uluit de contractul în valoare de aproximativ 2,5 miliarde dolari, deoarece sistemul de rachete S-400 nu poate fi integrat în arhitectura militară a NATO, organizaţie din care Turciaface parte.

„Am devansat data achiziţionării în acordul semnat cu Rusia privind sistemele S-400 şi am convenit asupra lunii iulie 2019”, a scris Ismail Demir pe contul său de Twitter.

 

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

Un jurnalist turc renumit a murit

Ziaristul notoriu Bekir Coşkun a murit, ieri, unde se trata într-un spital din Ankara pentru cancer la plămâni, relatează presa turcească.

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei