joi, martie 28, 2024

ÎN FAŢA PROVOCĂRILOR MOMENTULUI, TURCIA ÎŞI PRECIZEAZĂ POZIŢIA ACHIZIŢIONÂND ARME RUSEŞTI

Aliat NATO şi ca urmare protejată de tot ce înseamnă statutul Alianţei, Turcia duce o politică duplicitară care fără îndoială pune Alianţa în dificultate.

Iată şi cel mai recent anunţ făcut de Ismail Demir, subsecretarul de stat pentru industria apărării în cadrul Ministerului Apărării turc: E vorba despre livrarea sistemelor de rachete sol-aer ruseşti S-400 către Turcia care a fost devansată din primul trimestru al anului 2020, în luna iulie 2019.

Autorităţile din Turcia şi Rusia au semnat în luna decembrie a anului trecut acordul privind achiziţionarea de sisteme ruseşti S-400 de către Ankara, finalizând astfel o înţelegere care a întărit încă odată relaţiile dintre cele două ţări.

Occidentul a fost uluit de contractul în valoare de aproximativ 2,5 miliarde dolari, deoarece sistemul de rachete S-400 nu poate fi integrat în arhitectura militară a NATO, organizaţie din care Turciaface parte.

„Am devansat data achiziţionării în acordul semnat cu Rusia privind sistemele S-400 şi am convenit asupra lunii iulie 2019”, a scris Ismail Demir pe contul său de Twitter.

 

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).