Dilara Çelik este o studentă la Facultatea de Jurnalism la Universitatea Akdeniz. Incitată de interdicția obținerii de cărți în penitenciar și a restricțiilor de comunicare, ea a găsit o metodă de a trimite totuși cărți, celor cinci prieteni reținuți de regimul Erdogan. Dilara a transcris o carte (de mână) pe care a împărțit-o în trei părți sub formă de scrisoare.
Conform ziarului ,,Gazete Karinca”, Dilara Çelik a spus următoarele: ,,Până la schimbarea situației din penitenciare o să continui să transcriu și să trimit romane, poezii, etc. prietenilor mei”
O altă persoană care a apelat la această cale este scriitoarea Birhan Keskin. Ea a transcris (de mână) cartea intitulată “Kim Bağışlayacak Beni” (Cine o să mă ierte) de 188 de pagini. Dilara Çelik a precizat că a apelat la această cale din cauza interdicției accesului la cărți, în penitenciare, adăugând următoarele:
,,Nu numai cărțile ci și ziarele au interdicție. Până și despre evenimentele zilnice scriem. Dar până ce ajung scrisorile la ei, știrile nu mai sunt actuale. Mai întâi am încercat să trimit o carte xeroxată, dar mi-au zis, ,,asta este carte, e interzis” și mi-au trimis înapoi textul. Știam că prietenii mei stau în aceeași cameră câte doi sau trei în cameră. Așa că am transcris o carte în două nopți și am împărțit-o în trei pârți ,sub formă de scrisoare, după care am trimis-o”.
,,Dacă vor, le scriu chiar și romane mai mari. Acum scriu bucată cu bucată, Ahmet Arif și Hasan Hüseyin Korkmazgil. Nu au nici radio nici televizor. Le scriu să nu se plictisească.” Prietenii ei care sunt ziariști și studenți la facultatea de jurnalism, Mehmet Devrim Zongur, Süleyman Ay, Yasin Karasulu, Furkan İnce și tatăl ei de suflet Mehmet Ali Uğurlu, au fost arestați pe data de 24 Martie într-o operațiune petrecută chiar la ivirea zorilor. Aceasta cinci persoane au fost ținute zece zile în arest după care au fost trimiși la Penitenciarul din Antalya, categoria L..
După o perioadă de detenție de 15 zile, au fost trimiși în detenție izolată. Cei care sunt se află în detenție izolată, nu au acces la televizor, radio, ziare, reviste ba chiar nu au acces la vizitele cu familia. Din această cauză, cele cinci persoane au intrat în greva foamei.