miercuri, februarie 28, 2024

Imagini șocante! Bătaie în parlamentul din Turcia. Un deputat se află la terapie intensivă

Deputatul Partidului de opoziție de dreapta IYI, Hüseyin Örs, a fost rănit și este tratat la terapie intensivă după ce o bătaie de pumni a izbucnit în parlamentul turc, conform Gazete Duvar.

În timpul discuțiilor pentru bugetele 2023 ale Parlamentului, a izbucnit o ceartă între deputatul Partidului IYI, Ümit Yılmaz și vicepreședintele Grupului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Bülent Turan.

Deputatul AKP Zafer Işık l-a lovit cu pumnul pe deputatul Partidului İyi Hüseyin Örs, care a raportat anterior o boală de inimă, un spasm cardiac după lovirea în cap.

După ce a fost internat, Örs a primit terapie intensivă, iar ritmul cardiac a revenit la normal cu electroșocuri.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Kürşad Zorlu, și deputatul Aylin Cesur, l-au vizitat pe Örs în Spitalul Güven din capitala Ankara.

„Astăzi, în numele Marii Adunări Naționale a Turciei, este atât o zi tristă, cât și o zi rușinoasă pentru cei care au comis acest atac”, a spus Zorlu.

Nu își cer scuze

Pe de altă parte, deputatul AKP Zafer Işık, care l-a lovit pe Örs, a refuzat să-şi ceară scuze.

„Din când în când, astfel de lucruri se întâmplă în Adunarea Generală. Nu îmi voi cere scuze, grupul nostru va publica o declarație dacă va fi nevoie”, a spus Işık lui Bilal Çelik de la postul de știri online Diken.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.