vineri, februarie 3, 2023

Imagini șocante! Bătaie în parlamentul din Turcia. Un deputat se află la terapie intensivă

Deputatul Partidului de opoziție de dreapta IYI, Hüseyin Örs, a fost rănit și este tratat la terapie intensivă după ce o bătaie de pumni a izbucnit în parlamentul turc, conform Gazete Duvar.

În timpul discuțiilor pentru bugetele 2023 ale Parlamentului, a izbucnit o ceartă între deputatul Partidului IYI, Ümit Yılmaz și vicepreședintele Grupului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Bülent Turan.

Deputatul AKP Zafer Işık l-a lovit cu pumnul pe deputatul Partidului İyi Hüseyin Örs, care a raportat anterior o boală de inimă, un spasm cardiac după lovirea în cap.

După ce a fost internat, Örs a primit terapie intensivă, iar ritmul cardiac a revenit la normal cu electroșocuri.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Kürşad Zorlu, și deputatul Aylin Cesur, l-au vizitat pe Örs în Spitalul Güven din capitala Ankara.

„Astăzi, în numele Marii Adunări Naționale a Turciei, este atât o zi tristă, cât și o zi rușinoasă pentru cei care au comis acest atac”, a spus Zorlu.

Nu își cer scuze

Pe de altă parte, deputatul AKP Zafer Işık, care l-a lovit pe Örs, a refuzat să-şi ceară scuze.

„Din când în când, astfel de lucruri se întâmplă în Adunarea Generală. Nu îmi voi cere scuze, grupul nostru va publica o declarație dacă va fi nevoie”, a spus Işık lui Bilal Çelik de la postul de știri online Diken.

Ce ar însemna ca Erdogan să piardă alegerile prezidențiale?

Criza economică din Turcia a pus în pericol lunga domnie a lui Erdogan. Pe măsură ce prețurile au crescut, președintele a continuat să reducă ratele dobânzilor, răsturnând teoria economică și conducând prețurile mai mari.

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.