vineri, martie 29, 2024

Ilinca și Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision 2017

Ilinca, artista care a câștigat Selecția Națională, alături de Alex Florea, cu piesa „Yodel It”, a declarat că persoana care a convins-o să intre în competiția Eurovision a fost compozitorul piesei lor, Mihai Alexandru. Cei doi au spus că își doresc să prezinte pe scena de la Kiev „un show exploziv, ceva ce să rămână pe retină”.

Câștigătoarea Selecției Naționale: Compozitorul Mihai Alexandru ne-a făcut să venim la Eurovison

 

„Din păcate, timpul a fost foarte scurt pentru a pregăti ceva. Noi am lucrat la piesă până în ultimul moment”, a spus Alex Florea, referitor la show-ul lor din Selecția Națională.

Ilinca a declarat că s-a hotărât să intre în competiție când a auzit piesa în studioul lui Mihai Alexandru.

La rândul său, Mihai Alexandru a mărturisit, într-o conferință de presă ce a avut loc după finala națională Eurovision, că a creat piesa „Yodel It” pentru o trupă care în prezent reprezintă Elveția la Eurovision 2017.

yodel it (1)„Piesa a fost făcută pentru formația Timebelle din Elveția. După aceea, ei au primit o piesă din Suedia la care au rămas pentru că au tras și managerii (…) și au renunțat la proiectul meu și noi am rămas cu piesa și a trebuit să fac ceva cu ea”, a spus Mihai Alexandru.

Pentru prima dată în Selecția Națională, piesa care va reprezenta România a fost aleasă exclusiv de public, prin televot. Astfel, la sfârșitul serii, Ilinca și Alex Florea au primit 10.377 de voturi, Mihai Trăisariu, al doilea clasat, pentru piesa „I Won’t Surrender”, 5.201 de voturi, iar Instinct, cu „Petale”, 3.063 de voturi.

De altfel, cei doi artiști au spus că au o relație specială cu al doilea clasat, Mihai Trăistariu. Alex Florea l-a cunoscut pe Trăistariu printr-o prietenă comună, iar familia sa și familia artistului sunt apropiate, în timp ce Ilinca a fost premiată de acesta. „De câțiva ani buni m-am întâlnit cu el prin festivaluri și chiar am primit un premiu de la el, care mi-a dat mult curaj. Am cântat cu el în duet. Este un om extraordinar pe care eu îl admir din toate punctele de vedere”, a mărturisit cântăreața.

„Cea mai mare provocare a fost să încercăm să uităm pentru o perioadă și cred că este cazul să uităm ghinionul pe care l-am avut anul trecut”, a afirmat șefa delegației României la Eurovision 2017.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 și 11 mai și finala pe 13 mai. Alături de România, în competiție s-au mai înscris 42 de țări.

 

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union, cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa.

Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.