joi, septembrie 23, 2021

Iarnă adevărată în România

* Drumurile din patru județe, porturile de la Marea Neagră și autostrada A2, închise din cauza viscolului / Cod roșu de viscol în șase județe / 42 de trenuri anulate

  *Echipele E-Distribuție Dobrogea lucrează la realimentarea cu energie electrică a celor 153 de localități din județele Constanța, Tulcea, Călărași și Ialomița afectate de ninsori, viscol și rafale de vânt puternic, informează vineri Enel România.

*Circulația trenurilor este oprită temporar pe ruta Constanța – București, iar garniturile aflate în parcurs fie ajung la destinație, fie au fost oprite în gări, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Alina Predescu.”O primă măsură a avut în vedere transportul preventiv al persoanelor care beneficiază de dializă și al femeilor gravide. Astfel, în ultimele 12 ore, au fost transportate către unități spitalicești 622 de persoane care necesitau dializă și 126 de femei gravide”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri

snow

*Peste 9.000 de angajați ai MAI cu aproximativ 4.500 de mijloace tehnice au fost mobilizați pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență, în contextul vremii nefavorabile.

*Un număr de 52 de utilaje de deszăpezire au acționat pe drumurile naționale din județul Brașov începând de vineri dimineața, ora 04,00, după ce în cursul nopții au acționat un număr de 44 de utilaje, informează Prefectura Brașov într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

„Am cerut fermitate și maximă responsabilitate în gestionarea acestui fenomen cu aplicarea tuturor prevederilor planului de măsuri pentru sezonul rece, conform instituțiilor membre ale comandamentului de iarnă. Monitorizăm permanent situația la nivelul județului pentru a ne asigura că nu vor exista probleme majore”, precizează prefectul Ciprian Băncilă, citat de comunicatul de presă.

*Cod roşu de viscol în şapte judeţe. Ministrul Carmen Dan: „Nu avem situaţii critice semnalate până în acest moment”

Viscolul a cuprins jumătate din ţară, mai multe drumuri au fost închise şi zeci de localităţi au rămas fără curent şi apă potabilă. Ninge de câteva ore fără încetare, iar vântul suflă cu putere.  Este cod roşu de viscol în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi, Tulcea şi Vrancea, unde viteza vântului va ajunge la peste 85 km/h. Avertizarea a intrat în vigoare la ora 08:30 şi a vizat iniţial şase judeţe, fără Vrancea.

http://stiri.tvr.ro/cod-rosu-de-viscol-in-sase-judete–ministrul-carmen-dan–nu-avem-situatii-critice-semnalate-pana-in-acest-moment_813154.htmlAGERPRES

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Premieră în Turcia: Curtea Constituțională obligă guvernul să plătească daune unui bărbat torturat de poliție

Premieră în Turcia: Curtea Constituțională obligă guvernul să plătească daune unui bărbat torturat de poliție

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia