marți, decembrie 6, 2022

Guvernul turc a luat în considerare chiar asasinarea susținătorilor mișcării Gulen din străinătate

Un editor pro-guvernamental din Turcia a susținut joi că guvernul turc a luat în considerare și posibilitatea  asasinării guleniștilor care trăiesc în exil. Editorul a sugerat că autoritățile au fost reticente în a face acest lucru din cauza crizei diplomatice care s-ar fi putut declanșa,în relația Turciei  cu guvernele din Occident, scrie ipa.news

Tunca Bengin, un editor al cotidianului pro-guvernamental, Milliyet, a declarat că Serviciul de Informații din Turcia (MIT) a considerat ca posibilă executarea susținătorilor mișcării Gulen din străinătate, citând un înalt oficial MIT.

100 de cetățeni turci răpiți din străinătate

Bengin vorbește, de asemenea, despre cele 100 de cazuri în care MIT a răpit cetățenii turci din alte țări și i-a adus în Turcia.

Correctiv, un site de știri non-profit din Germania, a lansat un raport de cercetare numit #blacksitesturkey. Potrivit raportului, MIT dirijează răpiri în multe țări străine, iar unii dintre deținuți sunt interogați folosindu-se tortura.

„Îi vom pedepsi în așa fel încât ne vor implora să-i sacrificăm pentru a  le opri suferința. Îi vom aduce în stadiul în care  să ceară moartea „, a declarat Nihat Zeybekci, fost ministru al partidului de la conducere, în urma loviturii de stat eșuate.

Cel puțin 6 cețățeni sunt dispăruți, toți presupuși guleniști.

Potrivit articolului lui Bengin, oficialii MIT au afirmat că asasinările sunt posibile și ar putea fi făcute cu ușurință, dar nu sunt plauzibile doar din cauza reacțiilor diplomatice pe care le-ar dezlănțui.

„Este posibilă [asasinarea Guleniștilor], dar ar crea o criză diplomatică. Exact cum s-a întâmplat între Rusia și Marea Britanie. Următoarele situații ar putea fi posibile: puteți găsi oameni care să fie pe placul dumneavoastă, dar care acționează  sub acoperire. Unii civili pot face asta, ceea ce înseamnă că pot fi oameni intermediari, care mai tîrziu vă pot crea  probleme”, a scris Bengin.

Agenți de stat sub acoperire, au răpit cetățenii turci care au legături cu mișcarea Gulen din țări precum Angola, Azerbaijan, Bahrain, Bulgaria, Gabon, Georgia, Indonezia, Kazahstan, Malaezia, Moldova, Mongolia, Maroc, Myanmar, Pakistan, Qatar, Arabia Saudită, Sudan, Turkmenistan și Ucraina, potrivit Nate Schenkkan, report la Freedom House.

Mișcarea Gulen condusă de clericul musulman din SUA Fethullah Gulen, este considerată o organizație teroristă de către guvernul turc. Ankara îl acuză pe Gulen pentru organizarea loviturii de stat eșuate din 2016.  Guvernul Turciei a început o campanie de represiune asupra suținătorilor lui Gulen, după lovitura de stat eșuată din 2016, represiune care s-a concretizat printre altele și cu concedierea a 150 000 persoane din posturile pe care acestea  le ocupau în sistemul de stat .


Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.