joi, aprilie 7, 2022

Guvernul turc a luat în considerare chiar asasinarea susținătorilor mișcării Gulen din străinătate

Un editor pro-guvernamental din Turcia a susținut joi că guvernul turc a luat în considerare și posibilitatea  asasinării guleniștilor care trăiesc în exil. Editorul a sugerat că autoritățile au fost reticente în a face acest lucru din cauza crizei diplomatice care s-ar fi putut declanșa,în relația Turciei  cu guvernele din Occident, scrie ipa.news

Tunca Bengin, un editor al cotidianului pro-guvernamental, Milliyet, a declarat că Serviciul de Informații din Turcia (MIT) a considerat ca posibilă executarea susținătorilor mișcării Gulen din străinătate, citând un înalt oficial MIT.

100 de cetățeni turci răpiți din străinătate

Bengin vorbește, de asemenea, despre cele 100 de cazuri în care MIT a răpit cetățenii turci din alte țări și i-a adus în Turcia.

Correctiv, un site de știri non-profit din Germania, a lansat un raport de cercetare numit #blacksitesturkey. Potrivit raportului, MIT dirijează răpiri în multe țări străine, iar unii dintre deținuți sunt interogați folosindu-se tortura.

„Îi vom pedepsi în așa fel încât ne vor implora să-i sacrificăm pentru a  le opri suferința. Îi vom aduce în stadiul în care  să ceară moartea „, a declarat Nihat Zeybekci, fost ministru al partidului de la conducere, în urma loviturii de stat eșuate.

Cel puțin 6 cețățeni sunt dispăruți, toți presupuși guleniști.

Potrivit articolului lui Bengin, oficialii MIT au afirmat că asasinările sunt posibile și ar putea fi făcute cu ușurință, dar nu sunt plauzibile doar din cauza reacțiilor diplomatice pe care le-ar dezlănțui.

„Este posibilă [asasinarea Guleniștilor], dar ar crea o criză diplomatică. Exact cum s-a întâmplat între Rusia și Marea Britanie. Următoarele situații ar putea fi posibile: puteți găsi oameni care să fie pe placul dumneavoastă, dar care acționează  sub acoperire. Unii civili pot face asta, ceea ce înseamnă că pot fi oameni intermediari, care mai tîrziu vă pot crea  probleme”, a scris Bengin.

Agenți de stat sub acoperire, au răpit cetățenii turci care au legături cu mișcarea Gulen din țări precum Angola, Azerbaijan, Bahrain, Bulgaria, Gabon, Georgia, Indonezia, Kazahstan, Malaezia, Moldova, Mongolia, Maroc, Myanmar, Pakistan, Qatar, Arabia Saudită, Sudan, Turkmenistan și Ucraina, potrivit Nate Schenkkan, report la Freedom House.

Mișcarea Gulen condusă de clericul musulman din SUA Fethullah Gulen, este considerată o organizație teroristă de către guvernul turc. Ankara îl acuză pe Gulen pentru organizarea loviturii de stat eșuate din 2016.  Guvernul Turciei a început o campanie de represiune asupra suținătorilor lui Gulen, după lovitura de stat eșuată din 2016, represiune care s-a concretizat printre altele și cu concedierea a 150 000 persoane din posturile pe care acestea  le ocupau în sistemul de stat .


Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.