marți, aprilie 16, 2024

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, într-un briefing de presă

„România nu este țara unde s-a născut banking-ul și este foarte greu ca niște neinițiați să descopere roata în materie de activitate bancară,” a afirmat, vineri, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, într-un briefing de presă.

„Aud și eu pe la televizor vrute și vrute. Două precizări vreau să fac. În urmă cu un an-doi se vorbea despre faptul că Polonia vrea să adopte o lege privind creditele în franci elvețieni. Nu a fost adoptată nici până în prezent. Îmi pare rău că niciunii dintre dvs. (mass-media — n. r.) nu ați sesizat că au trecut doi ani de zile de când s-a spus că, gata, de mâine, Polonia adoptă legea privind creditele în franci elvețieni. A adoptat, în schimb, Croația și este în stare de conflict cu Uniunea Europeană și plătește pentru asta. Un lucru important de avut în vedere, apropo de inițiative legislative”, a precizat Isărescu.

bnr

Oficialul BNR a menționat, totodată, că, la ora actuală, circa 6.000 de debitori ai băncilor sunt protejați de Legea dării în plată, și nu 600.000, cum s-a vehiculat în spațiul public.

„Mai reținem și faptul că s-a vorbit de 600.000 de debitori ai băncilor care ar fi protejați de Legea dării în plată, cum am auzit. Vorbim de nici 6.000 de debitori și cred mai bine au fost protejați cei care au intrat în negocieri bilaterale cu băncile și au ajuns la soluții de compromis, lucru pe care noi l-am sugerat de la început. Este foarte greu ca niște neinițiați să descopere roata în materie de activitate bancară. Nu este România țara unde s-a născut banking-ul și unde avem mari specialiști în domeniul bancar. Mai țineți minte poveștile de anul trecut, că toată Europa se va lua după noi? Nu s-a luat nimeni din Europa după noi”, a punctat guvernatorul BNR.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești