Zaman Romania

Germania şi migranţii

    Germania a primit, în perioada ianuarie – septembrie, 213.000 de migranți, număr ‘considerabil’ mai scăzut în raport cu cele 890.000 de sosiri înregistrate în 2015, a indicat miercuri ministrul de interne german, Thomas de Maiziere.( AFP,L,express)”Măsurile luate de guvern (german) își arată roadele’‘, a spus De Maiziere, cu ocazia prezentării datelor statistice privind cererile de azil în primele trei trimestre ale acestui an. (DPA)

 În aceeași perioadă din 2015, Germania a primit 577.000 solicitanți de azil.Pe întreaga perioadă a anului trecut, Germania a primit 890.000 de solicitanți de azil, un nivel impresionant şi îîn acelaşi timp ângrijorător pentru o bună parte a populaţiei germane , ceea ce a pus administrația germană sub o presiune crescută și a orientat o parte a opiniei publice germane contra cancelarului Angela Merkel. O parte a opiniei publice consideră că ea  s-a dovedit prea permisivă față de refugiați și migranți.

   Închiderea ‘rutei balcanice’ folosită  de migranți dar și încheierea, în luna martie a acestui an , a unui controversat acord între Uniunea Europeană și Grecia, au dus la scăderea numărului de sosiri de migranți proveniți din Orientul Mijlociu și Afganistan. Guvernul de coaliție condus de Angela Merkel a adoptat mai multe măsuri,mai cu seamă  prin recunoașterea mai multor state ca țări de origine sigure.

La finele  lunii august, Biroul federal german pentru migranți și refugiați a indicat că se așteaptă la sosirea a 300.000 de solicitanți de azil în Germania în acest an, ceea ce reprezintă o treime din nivelul înregistrat în 2015(www.lindependant.fr.)