marți, iulie 16, 2024

Germania și Franța: consiliu bilateral menit să favorizeze integrarea imigranților

Germania și Franța au activat marți un consiliu bilateral menit să favorizeze integrarea imigranților în cele două țări și să creeze un cadru de colaborare la acest capitol, transmite agenția EFE.

Gerard Collomb
,Țările noastre au experiențe, administrații și organizări statale diferite. Dar în pofida acestora suntem convinși că prin coordonare vom reuși să ne ajutăm’, a spus omologul său francez Gerard Collomb.

‘Obiectivul este să integrăm atât refugiații care au perspective de a se stabili în țările noastre cât și imigranții care se află de mult timp printre noi, dar care dintr-un motiv sau altul nu au reușit’ să se integreze, a explicat ministrul german de interne Thomas de Maiziere.

‘Țările noastre au experiențe, administrații și organizări statale diferite. Dar în pofida acestora suntem convinși că prin coordonare vom reuși să ne ajutăm’, a spus omologul său francez Gerard Collomb.

Dr. Thomas de Maizière
Ministrul Thomas de Maiziere a admis că Germania, care în pofida numărului mare al străinilor nu a recunoscut timp de decenii că este o țară de imigranți, acum se confruntă cu provocări majore odată cu sosirea a circa 1,3 milioane de solicitanți de azil în ultimii doi ani.

Ministrul Thomas de Maiziere a admis că Germania, care în pofida numărului mare al străinilor nu a recunoscut timp de decenii că este o țară de imigranți, acum se confruntă cu provocări majore odată cu sosirea a circa 1,3 milioane de solicitanți de azil în ultimii doi ani.

În prezent, circa un sfert din populația Germaniei are origini străine, fapt care a determinat guvernul de la Berlin că conceapă programe speciale de integrare.

‘Ne-am concentrat mult timp pe cursurile de limbă ca punte integratoare. Dar experiența arată că, oricât de importantă ar fi, (învățarea limbii) nu este totul și că ea nu este în sine o garanție a integrării’, a subliniat oficialul german. Integrarea pe piața muncii și ‘recunoașterea valorilor societății din care face parte’ sunt în egală măsură ‘fundamentale’ pentru încorporarea imigrantului în societate, a explicat Thomas de Maiziere.

El a făcut în acest sens referire la exemplul Franței, țară unde populația cu origini străine nu are nicio o problemă cu stăpânirea limbii franceze, însă acolo există în anumite medii un deficit de integrare, lucru recunoscut și de omologul său francez, care a confirmat că ‘fractura socială există și în societățile unde este asimilată limba franceză’.

Cei doi miniștri au prezidat marți prima sesiune de lucru a acestui consiliu, din care fac parte 24 de membri, câte 12 din partea fiecărei țări și printre care se numără experți și responsabili guvernamentali. Noul consiliu se va reuni în acest format de două ori pe an, întâlniri care vor coincide cu reuniunile bilaterale ale așa-numitei axe franco-germane.

 

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.