“E în natura noastră să ne autodepășim, să ne dorim să fim mai buni în fiecare zi. E o competiție cu noi înșine, care naște evoluție și plusvaloare socială. Cei care au fost prezenți la evenimentul nostru sunt exemple ale naturii umane perfecționiste. Cei care au vorbit la conferințe, cei care au învățat de la ei, cei care au fost premiați, participanți, invitați. Fiecare om prezent la Gala Elitelor Medicale a fost acolo pentru că își dorește să învețe, să fie mai bun, să-i sărbătorească pe cei mai buni. Dacă vom reuși să creăm o mică parte dintr-o lume mai bună, înseamnă că scopul nostru a fost atins. Sunt mândru şi onorat că am reuşit să dezvolt Gala Elitelor Medicale Transilvane, extinzându-ne în acest an aria la nivelul Transilvaniei, şi să celebrăm împreună excelenţa medicală, oameni valoroşi care au fost premiaţi şi care merită toată stima şi aprecierea noastră!”, a declarat Ioan Geană, organizatorul evenimentului.
Gala Elitelor Medicale reuneşte anual excelenţa medicală la Cluj
Gala Elitelor Medicale este inițiată de brandul Clujul Elitelor și Valorilor şi s-a desfăşurat în parteneriat cu unităţi medicale publice, universităţi şi alte entităţi private din România, care au înţeles necesitatea susţinerii sistemului medical.
Cel mai important eveniment al primăverii din domeniul sănătăţii, Gala Elitelor Medicale Transilvane, a premiat aseară excelenţa în domeniul medical, printr-o ceremonie elegantă, ce a avut loc la Grand Hotel Napoca.
http://radiocluj.ro/2018/04/26/gala-elitelor-medicale-transilvane/ http://www.monitorulcj.ro/sanatate/57996-gala-elitelor-medicale-transilvane-si-a-desemnat-premian%C5%A3ii-p#sthash.DcwpCSAd.dpbs
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat joi seară, la evenimentul intitulat Gala Elitelor Medicale Transilvane, că nu ar trebui să fie nevoie de doctorat pentru a putea preda în învăţământul universitar.
„Este momentul să recunoaştem aspectele care trebuie să fie într-adevăr de calitate şi aspectele care sunt impuse (…). Convingeţi ministrul Educaţiei să termine cu prostia că pentru a preda trebuie să ai doctorat. Eu sunt fără doctorat şi am multe de transmis (…). Sunt cadre didactice aici. Nu trebuie să ai doctorat ca să predai. Să-mi explice cineva de ce trebuie să ai doctorat ca să predai! Sunt mulţi oameni care n-au şi care pot să transmită mult generaţiilor care urmează. Şi trebuie să ne uităm la calitate, nu la hârtie şi la prostia pe care au impus-o unii fără absolut niciun motiv”, a spus Raed Arafat în faţa celor prezenţi la eveniment, după ce a primit un premiu din partea organizatorilor.
Potrivit acestuia, cel puţin în domeniul învăţământului medical trebuie să se renunţe la obligativitatea deţinerii titlului de doctor pentru cadrele didactice.
„Sper ca Clujul, centru universitar de elită, să fie cel care merge la ministrul Educaţiei şi să spună că, cel puţin în medicină, să scoată prostia asta. E o provocare pe care o pun pe masă şi sper cândva să văd pe cineva că o face”, a mai spus Arafat.
În cadrul Galei Elitelor Medicale Transilvane au fost acordate 45 de premii, printre cei premiaţi numărându-se, „pentru excelenţă în susţinerea sistemului medical românesc”, secretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a lipsit de la eveniment şi a fost reprezentată de un consilier.
Gala Elitelor Medicale Transilvane este la a treia ediţie şi este un eveniment organizat de Clujul Elitelor şi Ziar Medical.