Zaman Romania

Furtuna în Marea Neagră. Turcia caută 11 membri ai unei nave

Elicopterele turcești sunt în căutarea a 11 membri ai echipajului care au dispărut atunci când nava lor de marfă s-a scufundat în furtuni puternice care au ucis cel puțin nouă persoane, conform Turkish Minutes.

Kafkametler s-a scufundat cu 12 membri ai echipajului la bord, după ce a lovit, duminică, un dig, în timp ce încerca să se adăpostească de vânturile și valuri violente la aproximativ 200 de kilometri (120 de mile) est de Istanbul.

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, a declarat că trupul unui membru al echipajului a fost recuperat, iar căutarea celorlalți 11 a fost reluată luni, după ce furtunile au încetat.

Navatransporta ferosiliciu – un aliaj folosit în fabricarea oțelului – din portul rusesc Temryuk la Aliaga, în Turcia.

Salvatorii au recuperat duminică în siguranță și echipajul turc al unei nave înmatriculate în Camerun care s-a rupt în două și s-a scufundat în aceeași regiune.

Furtunile puternice au lovit cea mai mare parte a Turciei în weekend. Furtunile au urmat unei veri deosebit de uscate, în care barajele Istanbulului au scăzut la un nivel record din ultimii nouă ani. O mare parte din Turcia a suferit de o secetă extinsă pe care oamenii de știință o atribuie schimbărilor climatice și gestionării proaste a apei.