vineri, martie 29, 2024

Frontex: evoluţiile fenomenului migraţie

Agenţia europeană pentru frontiere şi paza de coastă (Frontex) se aşteaptă în acest an la o creştere a numărului de migranţi ilegali sosiţi pe mare în Spania, după ce în 2017 numărul acestora s-a dublat faţă de anul precedent, a anunţat vineri directorul Frontex, Fabrice Leggeri, relatează Reuters.

În cursul anului trecut, 22.900 de migranţi ilegali au ajuns în Spania cu ambarcaţiuni plecate din Maroc şi Algeria, faţă de 10.231 sosiţi în 2016.

”Migranţii economici nu vor să rămână într-o ţară (Libia) unde au loc confruntări între grupări armate; există cazuri individuale în care se ia în calcul găsirea unei rute alternative”, a spus Leggeri.

foto2 Fabrice-Leggeri-TwitterFrontex a urmărit îndeaproape evoluţiile fenomenului migraţiei dinspre Africa înspre Europa, monitorizând de exemplu situaţia din Niger pentru a vedea dacă migranţii aleg să meargă spre Italia via Libia ori spre Spania via Africa de Vest.

Problemele din regiunea Rif, din nordul Marocului, şi ameliorarea situaţiei economice din Spania joacă un rol în creşterea numărului de migranţi ilegali sosiţi în Peninsula Iberică, a adăugat directorul Frontex.
Aproape 40% dintre migranţii interceptaţi anul trecut în timpul traversării mării către Spania erau cetăţeni algerieni sau marocani, conform datelor Frontex.

 


 

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.