marți, aprilie 12, 2022

Franța preia 11 membri ISIS din Turcia

Autoritățile franceze au anunțat că vor prelua 11 membri suspecți ai ISIS din Turcia, a raportat hurriyetdailynews.com

Ministrul de interne francez, Christophe Castaner a declarat pe 12 noiembrie, la o zi după ce Ankara a declarat că expulzează membrii ISIS în țara lor natală : „În acest cadru, lucrăm la repatrierea a 11 resortisanți francezi”, a spus ministrul de interne, într-o ședință de parlament.

Christophe Castaner a refuzat să dea detalii despre acești indivizi, dar a spus că aceștia erau cunoscuți de  serviciile de informații  din Franța și vor fi predați  autorităților  imediat ce sosesc.

Franța are aproximativ 500 de cetățeni deținuți în nordul Siriei și a declarat ferm,inițial, că nu va lua înapoi francezii care s-au alăturat grupului terorist ISIS din Siria. 

Aproximativ 250 de resortisanți francezi au fost repatriați în cadrul sistemului din 2014, a spus Castaner.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Agnes von Der Muhll, a publicat o declarație cu privire la teroriștii ISIS, care vor fi trimiși în Franța după ce vor fi deportați de Turcia.

„În lupta împotriva ISIS, care a început de câțiva ani, Franța și Turcia au avut grijă să se coordoneze în cazurile  membrilor  ISIS francezi care sunt găsiți pe teritoriul turc, sub controlul autorităților turce”, conform declarației,  Muhll a adăugat că această coordonare era încă în vigoare.

Președintele turc, Reccep Erdogan a declarat că Turcia a expulzat până în prezent 7.500 de membri ISIS, adăugând că Turcia deține în prezent 1.149 de teroriști ISIS în închisori.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,