Zaman Romania

Fotbal: Federaţia turcă, obligată să-i plătească despăgubiri fostului selecţioner Fatih Terim

Un tribunal a condamnat luni Federaţia turcă de fotbal (TFF) să-i plătească fostului selecţioner Fatih Terim suma de 9,3 milioane de lire turceşti (aproape 2 milioane de euro), pentru rezilierea contractului acestuia, în iulie 2017, când a fost înlocuit cu românul Mircea Lucescu, informează agenţia EFE.

Terim, actualul antrenor la echipei Galatasaray Istanbul, a acţionat în justiţie TFF, căreia i-a solicitat o indemnizaţie în valoare de 3,5 milioane euro. Judecătorii i-au dat dreptate fostului selecţioner, considerând că TFF l-a concediat pe Terim, după ce acesta i-a agresat pe proprietarul şi pe angajaţii unui restaurant aflat în vecinătatea celui al ginerelui său, în oraşul Izmir, pentru a apăra „onoarea” familiei sale, după cum au explicat ulterior avocaţii antrenorului.

Atitudinea provocatoare a lui Terim, care a decis să-şi facă singur dreptate, a generat o mare controversă în Turcia şi, după câteva zile, Federaţia a anunţat despărţirea pe cale amiabilă de selecţioner, lucru care a fost interpretat ca o demisie a acestuia.

Fatih Terim solicitase o indemnizaţie în valoare de 3,5 milioane euro din partea Federaţiei turce de fotbal, pentru concedierea sa abuzivă.