marți, noiembrie 24, 2020

Fostul consilier al lui Erdogan, trafic de influență în cazul unui dealer de droguri

Un parlamentar din partidul lui Erdogan și-a folosit influența pentru a elibera un dealer de droguri iranian, a raportat ipa.news

Mai mulți judecătorii turci au mărturisit că Burhan Kuzu, fostul consilier al președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, i-a presat pentru a lua o decizie în cazului lui Zindasti, un infractor cunoscut din Iran.

Un judecător a recunoscut anul trecut într-o anchetă lansată în hotărârea de eliberare că Kuzu l-a obligat să pronunțe hotărârea.

De asemenea, un procuror care se ocupa de cazul iranianului a fost vizitat de mai multe ori de către oamenii cheie al parlamentarului, întrebând despre rezultatul cazului de fiecare dată.

Procurorul l-a întrebat pe judecător în timpul ultimei sale vizite de ce a fost atît de preocupat de acest  caz , iar judecătorul a declarat  că se află sub o presiune imensă.

„Când l-am întrebat cine îl presează, el a spus că Burhan Kuzu din Ankara îl sună continuu”, a mărturisit procurorul.

Mai mult, procurorul a abordat și o altă hotărâre contestabilă a aceluiași judecător care i-a eliberat anterior pe cei care erau acuzați alături Zindasti.

Ce s-a întămplat?

Pe 19 aprilie 2018, Zindasti a fost arestat împreună cu alți cinci suspecți, inclusiv doi polițiști pentru o serie de acuzații, inclusiv contrabandă cu droguri și omor. Judecătorul C. O. însă, i-a eliberat pe Zindasti și pe cei trei afiliați ai săi, șase luni mai târziu.

În ciuda unui ordin de arestare emis de către un procuror la trei ore după eliberare, Zindasti și oamenii săi nu au putut fi prinși. Mai mult, în martie 2019, a apărut o imagine cu Kuzu și Zindasti, în timp ce cei doi luau cina împreună.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.