marți, martie 21, 2023

Forumul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Cluj-Napoca

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) organizează cea de-a 26 ediţie a Forumului Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii / Ziua Intreprinzatorilor, eveniment  la Cluj-Napoca,vineri, 25 mai, la Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei.

La eveniment participă consilierul prezidential Cosmin Marinescu, Hans G. Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Adrian Panait, drector în cadrul Direcţiei Antreprenoriat şi Programe pentru IMM, Florin Jianu, președintele CNIPMMR, Augustin Feneşan, presedinte Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj, lideri din mediul de business, antreprenori si consultanți. Temele care vor fi abordate în cadrul Forumului sunt: “Politici inteligente pentru IMM-uri: Perspective naționale și locale de sprjinire a IMM-urilor în contextul schimbărilor globale”, “Finanțare inteligentă pentru IMM-uri:Cum putem stimula dezvoltarea/ specializarea inteligentă prin instrumente financiare și resurse de creștere pentru IMM-uri” şi “Smart HR – Resursele umane – realitate și perspective: Despre criza de personal, evoluția costurilor muncii, millenials, politici inteligente de retenție și dezvoltare în era automatizării.

foto 3 florin jianu
La eveniment a participat şi preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor, Florin Jianu,

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, recomandă administratorilor companiilor mici şi mijlocii să transfere către sectorul privat tehnologia dezvoltată în universităţi; diplomatul american consideră că acest tip de colaborare poate fi benefic pentru ambele părţi. El a explicat că SUA a creat, încă de acum 40 de ani, cadrul legal care facilitează transferul tehnologiei de la universităţi către mediul privat:  „Vă încurajez să creaţi cadrul legal care să încurajeze transferul de tehnologie dezvoltat în campusuri universitare spre sectorul privat. Noi tehnologii sunt dezvoltate de firme private şi de universităţi publice. Acum 40 de ani, SUA a creat cadrul legal care facilitează transferul tehnologiei şi brevetele de la universităţi către mediul privat, iar ambele părţi pot profita de noile tehnologii. Cel mai bun exemplu este Silicon Valley unde cele mai multe firme îşi aveau rădăcinile în Universitatea din California sau la Stanford. Se dezvoltă o nouă tehnologie la universitate, apoi se mută în sectorul privat pentru a putea fi comercializată mai uşor”.

foto 4 klemm indemnuri
Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm:” Acum 40 de ani, SUA a creat cadrul legal care facilitează transferul tehnologiei şi brevetele de la universităţi către mediul privat, iar ambele părţi pot profita de noile tehnologii. Cel mai bun exemplu este Silicon Valley unde cele mai multe firme îşi aveau rădăcinile în Universitatea din California sau la Stanford.”

„În discuţiile pe care le am despre politicile publice din România am încurajat stabilitatea, predictibilitatea, transparenţa, dorinţa Guvernului de a se implica în consultări înainte de a face schimbări politice şi să facă analizele cost-beneficiu înainte de a face schimbări majore în ceea ce priveşte politica”, a mai spus Klemm.

La eveniment au participat şi preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor, Florin Jianu, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj, Augustin Feneşan, precum şi primarul Emil Boc.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.