joi, martie 28, 2024

Fonduri europene pentru reabilitarea unei căi ferate

Calea ferată dintre Coșlariu și Simeria va fi reabilitată cu fonduri europene de circa 200 de milioane de euro.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat investiții de aproape 200 milioane de euro în conexiuni feroviare rapide în România, potrivit unui comunicat al Reprezentanței în România a Comisiei Europene. 198,2 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în renovarea liniei de cale ferată dintre localitățile Coșlariu și Simeria, în zona centrală a României, lucrările urmând să permită garniturilor de tren să circule cu viteze între 120 și 160 km/h. Astfel, durata deplasării între cele două localități se va reduce cu aproximativ 45 de minute.

„Modernizarea acestei linii de cale ferată va stimula competitivitatea economică a regiunilor Centru și Vest din România și va contribui la protejarea mediului înconjurător, îmbunătățind, astfel, în mod concret, calitatea vieții cetățenilor români”, a declarat Corina Crețu.

În urma acestor lucrări, 868.000 de persoane vor beneficia de conexiuni mai rapide între cele două regiuni, în special locuitorii din județele Alba și Hunedoara.

În plus, proiectul va permite creșterea capacității liniei în termeni de trafic pentru transportul de mărfuri, acest lucru contribuind la creșterea economică pe plan local.

„Lucrările urmează să fie finalizate în anul 2020”, se menționează în comunicat.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.