Zaman Romania

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Festivalul Internațional al Lalelor are loc în fiecare primăvară, în Istanbul, iar imaginile cu grădinile spectacole fac înconjurul lumii.

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Iată locații unde te poți bucura de un peisaj inedit.

Parcul Emirgân, în partea europeană

Acest parc mare este centrul principal al Festivalului Lalelelor de la Istanbul și are vedere la Bosfor, așa că are și vederi uimitoare la distanță lungă. 

Tot aici, sunt amplasate diferite căsuțe care găzduiesc demonstrații ale ale artelor tradiționale cum ar fi tehnica Ebru, caligrafia, suflarea sticlei. 

De asemenea, o scenă este amplasată în parc pentru artiștii pop.

Piața Sultanamed, în partea europeană

Aceasta este piața de lângă Moscheea Albastră, istoric Hipodromul Constantinopolului. În anii precedenți, lalele au fost plantate într-un design uriaș de covor și a fost cel mai mare „covor de lalele”, care a doborât recordul mondial.

Parcul Gülhane, în partea europeană 

Acesta este cel mai relaxant parc din peninsula istorică. Se întinde în jurul zidurilor vechi ale Palatului Topkapı, din Sultanahmet. În parc, există o mulțime de bănci sub copaci maturi și bătrâni de unde să te bucuri în liniște de expozițiile florale.

Alte locații sunt: Parcul Yildiz, tot de pe partea europeană și Dealul Çamlica, pe latura asiatică.

Festivalul Lalelelor de la Istanbul a fost introdus pentru prima dată în 2006. În 2016, numărul de lalele plantate a atins un număr record de 30 de milioane.