marți, decembrie 1, 2020

(Turcia)- Fapt divers: lipsa de logică a unui mantadar guvernamental. Gest lamentabil în cimitirul armean.

Mandatarul municipal numit  de Guvern, construiește toalete în cimitirul armean.

vanUn mandatar  al municipalității Edremit din Van, numit de guvern, a decis construirea de toalete publice într-un cimitir armean și a unei  movile istorice pe o plajă publică, a informat site-ul de știri t24 marți. Potrivit raportului, mormintele din cimitir au fost împrăștiate după instalarea unei plaje publice pe teren.

os

Movila, unde au fost găsite artefacte istorice datând din anul 3000 I.H., a fost afectată de construcția vestiarelor și toaletelor.Un total de 24 de morminte au fost descoperite în jurul mormântului. Zona în care au fost găsite mormintele a fost cândva locuită de armeni.

Plaja a fost deschisă în 23 iulie de către mandatarul din Van Murat Zorluoğlu și mandatarul municipiului Edremit, Atıf Çiçekli, ambii numiți de guvern în cadrul unei represiuni continue împotriva politicienilor kurzi.

Turcia a intensificat presiunea politică asupra politicienilor kurzi în ultimele luni, în timp ce guvernul a numit administratori la conducerea a zeci de municipalități și a arestat cel puțin 74 de viceprimari si subprefecți și 12 deputați din Partidul Democrat al Poporului pro-kurd (HDP).

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății.

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

Turcia: 49 de deținuți au murit. 1.600 de deținuți bolnavi sunt încă după gratii

49 de prizonieri au murit în spatele gratiilor de la începutul anului, conform cifrelor Comisiei Asistenței pentru Drepturile Omului (İHD), relatează Duvar...

Turcia: Costul cumpărării unei case a crescut drastic

Costul cumpărării unei noi case în Turcia prin intermediul unei ipoteci a crescut drastic în ultimele săptămâni, după ce banca centrală a înăsprit politica monetară pentru a preveni repetarea unei crize valutare în 2018.

142 de armeni au părăsit Turcia în 24 de ore:”Puneți capăt politicii urii!

142 de armeni au părăsit Turcia într-o singură zi, pe fondul sentimentului anti-armean în creștere, relatează Stockholm Center for Freedome.

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din Izmir au fost adoptate

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din provincia vestică Izmir au fost adoptate.

Turcia: 1 persoană moare la fiecare 10 minute infectată cu COVID-19

Directorul medicilor de familie din Turcia (TTB), Nuri Seha Yüksel a explicat într-o conferință online, că datele oficiale ale Ministerului Sănătății arată că o persoană moare din cauza COVID-19 la fiecare 10 minute.

COVID-19: Erdogan amenință că va introduce măsuri “dureroase”

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat, pe 25 noiembrie, după o ședință a partidului, că măsurile trebuie respectate pentru a evita alte măsuri mai dure.