vineri, aprilie 8, 2022

(Turcia)- Fapt divers: lipsa de logică a unui mantadar guvernamental. Gest lamentabil în cimitirul armean.

Mandatarul municipal numit  de Guvern, construiește toalete în cimitirul armean.

vanUn mandatar  al municipalității Edremit din Van, numit de guvern, a decis construirea de toalete publice într-un cimitir armean și a unei  movile istorice pe o plajă publică, a informat site-ul de știri t24 marți. Potrivit raportului, mormintele din cimitir au fost împrăștiate după instalarea unei plaje publice pe teren.

os

Movila, unde au fost găsite artefacte istorice datând din anul 3000 I.H., a fost afectată de construcția vestiarelor și toaletelor.Un total de 24 de morminte au fost descoperite în jurul mormântului. Zona în care au fost găsite mormintele a fost cândva locuită de armeni.

Plaja a fost deschisă în 23 iulie de către mandatarul din Van Murat Zorluoğlu și mandatarul municipiului Edremit, Atıf Çiçekli, ambii numiți de guvern în cadrul unei represiuni continue împotriva politicienilor kurzi.

Turcia a intensificat presiunea politică asupra politicienilor kurzi în ultimele luni, în timp ce guvernul a numit administratori la conducerea a zeci de municipalități și a arestat cel puțin 74 de viceprimari si subprefecți și 12 deputați din Partidul Democrat al Poporului pro-kurd (HDP).

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.