Zaman Romania

Istanbul: Familiile se mută într-o singură casă pentru a face față facturilor

Familiile din Istanbul se mută în aceeași casă pentru a face față creșterii a cheltuielilor de trai, conform Duvar English.

Esra Huri Bulduk, coordonatorul general al Agenției de Planificare din Istanbul a explicat că prețul vieții a crescut cu 50,18% față de anul trecut, iar prețurile la bunurile de bază, electricitatea și gazele naturale au împins familiile să se unească într-o singură gospodăriilor.

„Familiile încearcă să treacă peste aceste zile acționând cu solidaritate”, a declarat Bulduk pentru cotidianul BirGün, pe 27 decembrie.

Facturile de energie electrică și gaze naturale sunt cheltuielile care împing cel mai mult limitele familiilor. Aproximativ 1,5 milioane de oameni și-au văzut întreruperea energiei electrice de către furnizori, în timp ce 674.000 de familii au fost private de gaze naturale din cauza imposibilității de a-și plăti facturile.

Condițiile în care trăiesc familiile se deteriorează pe zi ce trece, susține Bulduk, adăugând că unele familii se mută în case mai mici pentru a-și scădea facturile și pentru a rezolva problema încălzirii.

„Am văzut că unele familii și-au schimbat casa frecvent și s-au mutat în cartiere cu chirie mai mică”, afirmă Bulduk, adăugând că acest fapt a dus la scăderea calității vieții.

Sărăcia și șomajul, precum și inflația neconformă, i-au împins pe turci să găsească soluții pentru a-și câștiga existența. Agenția de știri ANKA a raportat,pe 26 decembrie, că turcii care suferă de sărăcie strâng legume și fructe aruncate de vânzători în piețe.